Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Microsoft αποκάλυψε το Xbox One X, γνωστό και ως Project Scorpio

    Η Microsoft ετοίμαζε εδώ και καιρό την κονσόλα που θα αποτελούσε τον διάδοχο του XBox One. Μέχρι εχτές ξέραμε αυτή την κονσόλα ως Project Scorpio. Από σήμερα θα την αποκαλούμε Xbox One X και πρόκειται για την κονσόλα η οποία θα αποτελέσει την κορυφαία πρόταση της εταιρίας μέχρι να κυκλοφορήσουν οι επόμενης γενιάς κονσόλες παιχνιδιών. Η νέα κονσόλα θα κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου προς $499.

     

    Το Xbox One X είναι σημαντικά αναβαθμισμένο έναντι του αρχικού Xbox One, αλλά και του One S που κυκλοφόρησε πέρσι. Επίσης είναι η μικρότερη σε όγκο κονσόλα της Microsoft, ακόμα και σε σύγκριση με το One S, έστω και σε πολύ μικρό βαθμό. Ο επεξεργαστής συνεχίζει να έχει οκτώ πυρήνες, με την αρχιτεκτονική τους να μην αλλάζει. Έχουμε και εδώ δηλαδή πυρήνες αρχιτεκτονικής Jaguar. Η συχνότητα λειτουργίας όμως είναι υψηλότερη φτάνοντας στα 2,3GHz.

     

    xbox_one_x_console_controller_hrz_anr_white_background.jpg

    xbox_one_x_console_back_ortho.jpg

     

    Η σημαντικότερη αλλαγή βρίσκεται στην κάρτα γραφικών η οποία έχει πολλαπλάσια ισχύ έναντι του Xbox One και του One S. Η υπολογιστική ισχύ εκτοξεύεται από τα 1,4TFPOLs του One S στα 6 TFLOPs. Η νέα κάρτα γραφικών διαθέτει 40 CUs, με 2560 stream processors και συχνότητα λειτουργίας τα 1172MHz.

     

    Η μνήμη επίσης έχει αυξηθεί από τα 8GB στα 12GB, με τα 9GB να είναι διαθέσιμα στους δημιουργούς παιχνιδιών. Ο τύπος της μνήμης έχει αλλάξει με την Microsoft να επιλέγει GDDR5 μνήμη αντί για DDR3. Επίσης, το bus έχει διευρυνθεί από τα 256bits στα 384bits. Το αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών είναι η κονσόλα να διαθέτει 326GB/sec bandwidth, καθιστώντας περιττή την χρήση eSRAM, η οποία απουσιάζει από το νέο Xbox One X.

     

    xbox_one_x_console_explode_dark_gray.jpg

    Xbox One X SOC.jpg

    593e8c729c011_xboxonexboard.jpg

     

    Όπως αναφέρθηκε η νέα κονσόλα είναι μικρότερη και σε σχέση με το One S. Αυτό το επιτυγχάνει χάρη στον slim χαρακτήρα της, έχοντας ύψος μόλις 60 χιλιοστά. Στις άλλες δύο διαστάσεις είναι ελαφρώς μεγαλύτερη του One S. Είναι επίσης η βαρύτερη έκδοση και από τις τρεις (3,81 κιλά), ενώ οι αυξημένες δυνατότητές της έχουν επιπτώσεις και στην μέγιστη κατανάλωσή της, με το τροφοδοτικό της να είναι των 245W, έναντι 220W του Xbox One και μόλις 120W του One S.

     

    xbox_one_x_console_controller_hrz_family_mirror_white_and_black.jpg

    xbox_one_x_lead_consol_hrz_family.jpg

     

    593e8d5fb69fe_xboxonexgenerations.jpg

     

    Η κονσόλα είναι σχεδιασμένη για 4K , σύμφωνα με την Microsoft, διαθέτοντας και UHD Blu-Ray. Υποστηρίζεται πάντως και supersampling τεχνικές για καλύτερη ποιότητα σε οθόνες FullHD, ενώ τα υπάρχοντα παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί για το αρχικό Xbox One αναμένεται να ευεργετηθούν από τις νέες δυνατότητες του Xbox One S. Συμβατά θα είναι με την νέα κονσόλα και όλα τα υπάρχοντα περιφερειακά για το Xbox One.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.