Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Microsoft επεκτείνει την υποστήριξη σε συγκεκριμένες εκδόσεις των Windows 10, ανακοινώνει επί πληρωμή επέκταση υποστήριξης για τα 7

    Υποστήριξη 30 μηνών θα παρέχει στους χρήστες των Enterprise και Education εκδόσεων η Microsoft, εφόσον αυτοί τρέχουν κάποια φθινοπωρινή έκδοση. Για όσες επιχειρήσεις διατηρούν συστήματα με Windows 7, η Microsoft σκοπεύει να τους παρέχει την δυνατότητα να συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας έως το 2023, αλλά αυτές δεν θα είναι δωρεάν.

     

    Ειδικότερα, η Microsoft σκόπευε να παρέχει υποστήριξη 18 μηνών για κάθε καινούρια έκδοση των Windows 10. Σε όσους έτρεχαν τα Windows 10 Education ή Enterprise, η εταιρία πρόσφερε υποστήριξη 24 μηνών προκειμένου να τους απαλλάξει από την ανάγκη των συχνών αναβαθμίσεων. Φαίνεται ότι το χρονικό διάστημα αυτό δεν ήταν αρκετό για πολλές επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα, οπότε η εταιρία αποφάσισε να αυξήσει το χρονικό διάστημα υποστήριξης για τα Windows 10 Education και Enterprise στους 30 μήνες. Το νέο χρονικό διάστημα υποστήριξης ισχύει για τις εκδόσεις 1607, 1703, 1709 και 1803.

     

    Υπάρχει όμως μια σημαντική λεπτομέρεια η οποία θα ισχύει από εδώ και πέρα. Η υποστήριξη των 30 μηνών θα παρέχεται μόνο στις εκδόσεις των Windows 10 που διατίθενται κάθε φθινόπωρο. Αν κάποιος επιλέξει να εγκαταστήσει έκδοση που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη, θα έχει υποστήριξη μόνο για 18 μήνες. Η Microsoft επέλεξε να δώσει την εκτεταμένη περίοδο υποστήριξης των 30 μηνών μόνο στις φθινοπωρινές εκδόσεις, προκειμένου να μην χρειάζεται να συντηρεί πολλές εκδόσεις των Windows 10. Η εταιρία θεωρεί ότι η περίοδος του φθινοπώρου είναι αυτή που επιλέγουν οι περισσότερες επιχειρήσεις προκειμένου να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους, για αυτό και επέλεξε να προσφέρει εκτεταμένη υποστήριξη σε αυτές τις εκδόσεις. Η επομένη έκδοση των Windows 10 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

     

    30 months Windows support.jpg

     

    Σε όσες επιχειρήσεις συνεχίζουν να διατηρούν συστήματα με Windows 7, η Microsoft αποφάσισε να τους παρέχει την δυνατότητα να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας έως και τον Ιανουάριο του 2023. Τα Windows 7 είναι να λαμβάνουν δωρεάν αναβαθμίσεις ασφαλείας έως και τις 14 Ιανουαρίου 2020, αλλά προκειμένου να δοθεί επιπλέον χρόνος στις επιχειρήσεις να κάνουν την μετάβασή τους στα Windows 10, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα τους παρέχει την δυνατότητα να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας, αλλά επί πληρωμή. Οι ενημερώσεις αυτές θα χρεώνονται ανά σύστημα, με την τιμή να είναι αυξανόμενη κάθε χρονιά. Οι ενημερώσεις αυτές θα παρέχονται μόνο για τα Windows 7 Professional και Enterprise, σε πελάτες της εταιρίας που χρησιμοποιούν Volume Licensing. Αν οι πελάτες αυτοί έχουν Windows software assurance, ή συνδρομές Windows 10 Enterprise ή Education, θα λαμβάνουν εκπτώσεις. Η εταιρία πάντως δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πόσο θα χρεώνονται οι ενημερώσεις ασφαλείας ή για το ποσό των εκπτώσεων που θα μπορεί κάποιος να έχει.

     

    Τέλος, η Microsoft ανακοίνωσε και κάποιες αλλαγές στο Office 365ProPlus. Η εταιρία διορθώνει μια ανακοίνωση που είχε βγάλει τον Φεβρουάριο, διευκρινίζοντας ότι το Office 365 θα μπορεί να εγκατασταθεί σε συστήματα με Windows 8.1 και σε συστήματα με Windows 7 που λαμβάνουν τις ενημερώσεις ασφαλείας, έως τον Ιανουάριο του 2023.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.