Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Η Microsoft προκαλεί θύελλα αντιδράσεων με την απόφασή της να επιβάλει τη μηχανή αναζήτησης Bing στους χρήστες Office 365

    Το σχέδιο της Microsoft (σ.σ. τι 'χες Γιάννη, τι 'χα πάντα...) να παρακάμψει τις ρυθμίσεις του περιηγητή Chrome σχετικά με την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, έχει αναστατώσει τους χρήστες και προκαλέσει ευρύτατες αντιδράσεις στα social media.

     

    Το τελευταίο update του Office 365 ProPlus περιλαμβάνει μια επέκταση για τον Chrome που ορίζει ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης τη Microsoft Bing. Αυτή η ρύθμιση περιλαμβάνει χρήστες από ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία και Αυστραλία. Αυτή η επέκταση θα επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν έγγραφα και αρχεία, εσωτερικά επαγγελματικά εργαλεία κ.α. απευθείας από τη γραμμή URL του browser. Σε επόμενο χρονικό σημείο, την ίδια τύχη θα έχουν και οι χρήστες Firefox.

     

    Η Microsoft δηλώνει ότι οι χρήστες μπορούν να εμποδίσουν την εγκατάσταση της επέκτασης μέσω του Office Deployment Tool ή του Group Policy. Μετά την εγκατάσταση του update, οι χρήστες θα μπορούν να αλλάξουν τη μηχανή αναζήτησης πίσω στη Google ή κάποια άλλη.

     

     

    Παρ' όλα αυτά, οι αντιδράσεις στα social media ήταν ιδιαίτερα επιθετικές προς τη Microsoft και παραθέτουμε ορισμένες από αυτές:

     

     

     

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.