Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Microsoft προσφέρει το Windows Defender Browser Protection ως επέκταση στον Chrome

    Μπορεί η Microsoft να προσπάθησε να ξανά κερδίσει χρήστες με τον Edge, αλλά η πλειοψηφία συνεχίζει να παραμένει σταθερά με τον Chrome της Google. Έτσι δεν είναι παράξενο να βλέπουμε την εταιρία να δημιουργεί μια νέα επέκταση(extension) για τον Chrome της Google. Η επέκταση αυτή φέρει την ονομασία Windows Defender Browser Protection και έχει να κάνει με την ασφάλεια κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο.

     

    Ειδικότερα η επέκταση Windows Defender Browser Protection προσφέρει επιπλέον προστασία έναντι κακόβουλων ιστοσελίδων που προσπαθούν να εξαπατήσουν τον χρήστη. Η επέκταση αναλαμβάνει να ειδοποιήσει τον χρήστη όταν αυτός πατάει πάνω σε κάποιον σύνδεσμο που είναι γνωστό ότι οδηγεί σε κάποια κακόβουλη ιστοσελίδα, δίνοντάς του την δυνατότητα να αποφύγει την ιστοσελίδα αυτή.

     

    Πρακτικά λειτουργεί όπως το Safe Browsing της Google, αλλά η επέκταση της Microsoft είναι ταχύτερη και πιο αποτελεσματική, τόσο αυτής που προσφέρει η Google, όσο της αντίστοιχης που προσφέρει η Mozilla με τον Firefox, σύμφωνα με δοκιμές της NSS Labs.

     

    Windows Defender Browser Protection vs others.jpg

     

    Βέβαια όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει την επέκταση της Microsoft στον Chrome ώστε να απολαμβάνει την προστασία που παρέχει το Safe Browsing της Google, σε συνδυασμό με αυτή που παρέχει το Windows Defender Browser Protection της Microsoft.

     

    Το μόνο που ίσως θα μπορούσε να αποτρέψει κάποιον να προσθέσει την επέκταση στον Chrome, είναι το γεγονός ότι η επέκταση στέλνει στοιχεία, όσον αφορά την περιήγηση του χρήστη στο διαδίκτυο, στην Microsoft.

     

    Μπορείτε να κατεβάσετε την επέκταση από εδώ.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.