Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Microsoft συγχωνεύει την αναζήτηση στα Windows 10, Office, Edge και Bing

    Η Microsoft προχωράει σε συγχώνευση των αποτελεσμάτων αναζήτησης, που σημαίνει ότι μελλοντικά οι αναζητήσεις μας θα περιλαμβάνουν αποτελέσματα από τα αρχεία και τους φακέλους στα Windows 10, το Office, τον Edge, αλλά και την μηχανή αναζήτησης Bing.

     

    Η Microsoft είχε ανακοινώσει πέρσι ενοποιημένα αποτελέσματα αναζήτηση εντός του Office 365 και τώρα με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, που αξιοποιείται στην μηχανή αναζήτησης Bing, επεκτείνει την αναζήτηση αυτή, ώστε να περιλαμβάνει αποτελέσματα και έξω από το Office 365. Τα νέα χαρακτηριστικά αυτά, σύμφωνα με την Microsoft, θα επιτρέπουν στον χρήστη της νέας μηχανής αναζήτησης "Microsoft Search", να μπορεί να βρει αυτό που ψάχνει εντός του οργανισμού στον οποίο εργάζεται ή μέσω των εφαρμογών που συνηθίζει να χρησιμοποιεί, όπως το Bing και τα Windows, με πολύ πιο εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο.

     

     

    Τους επόμενους μήνες, η Microsoft σκοπεύει να υλοποιήσει τα παρακάτω βήματα. 

     

    Αρχικά η επιλογή της αναζήτησης θα μετακινηθεί σε ένα προεξέχον και σταθερό μέρος στις εφαρμογές της εταιρίας. Στο Outlook, το PowerPoint, το Excel, το Sway, το OneNote, τις ομάδες της Microsoft, το Office.com, το SharePoint, η γραμμή αναζήτησης θα βρίσκεται στο ίδιο σημείο, είτε μιλάμε για σταθερούς υπολογιστές, είτε κινητά είτε το διαδίκτυο.

     

    Θα εμφανίζονται εξατομικευμένα αποτελέσματα αμέσως μόλις κάνει κλικ ο χρήστης στο πλαίσιο αναζήτησης, όπως τα άτομα με τα οποία έρχεται σε συχνή επικοινωνία και τα έγγραφα στα οποία εργαζόταν τελευταία. Δεν θα απαιτείται ερώτημα για λήψη προτάσεων.

     

    Το ίδιο το πλαίσιο αναζήτησης θα διαχειρίζεται επίσης την εφαρμογή στην οποία εργάζεται ο χρήστης. Για παράδειγμα, αν ο χρήστης ξεκινήσει να πληκτρολογεί "acc" στο Word θα λάβει τον κατάλογο προτεινόμενων ενεργειών όπως Accept Revision ή Checker Accessibility. Δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνει μέσα από τις γραμμές εργαλείων για να αναζητήσει κάποια συγκεκριμένη εντολή.

     

    Τα αποτελέσματα αναζήτησης θα περιλαμβάνουν αποτελέσματα από ολόκληρο τον οργανισμό στον οποίο εργάζεται ή δραστηριοποιείται ο χρήστης. Για παράδειγμα, μέσα στο Word, θα μπορεί κάποιος να βρει όχι μόνο άλλα έγγραφα του Word, αλλά και μια παρουσίαση στην οποία εργαζόταν. Μπορεί να πλοηγηθεί κατευθείαν σε αυτή την παρουσίαση ή μπορεί να επιλέξει να ενσωματώσει διαφάνειες από αυτό το αρχείο απευθείας στο έγγραφό στο οποίο εργάζεται.

     

    Η ίδια αυτή εμπειρία οργανωτικής αναζήτησης, θα μπορεί να επεκταθεί όπου και αν εργάζεται αυτός, στο Bing.com (όταν συνδεθεί με τον λογαριασμό του στο Office 365), στο Edge ή στα Windows. Θα μπορεί να αναζητεί όποτε θέλει και θα λαμβάνει την ίδια εμπειρία.

     

    Ομοιόμορφη διαχείριση των αποτελεσμάτων οργανωτικής αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων που έχουν διορθωθεί από τον διαχειριστή, όπως σελιδοδείκτες.

     

    Microsoft-Search-4b.jpg

     

    Η νέα μηχανή αναζήτησης "Microsoft Search" θα είναι διαθέσιμη στο πρώτο μισό του 2019. Για την ώρα αν κάποιος επιθυμεί να πάρει μια κάποια πρώτη ιδέα, αυτό μπορεί να το κάνει μέσω του Bing.com, του Office.com, αλλά και των mobile εκδόσεων των SharePoint και Outlook.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.