Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Noctua αποκάλυψε τον νέο, επόμενης γενιάς ανεμιστήρα της NF-A12x25

    Η Noctua αποκάλυψε έναν νέο ανεμιστήρα τον οποίο χαρακτηρίζει ως ανεμιστήρα επόμενης γενιάς. Πρόκειται για το μοντέλο NF-A12x25, διαμέτρου 120 χιλιοστών, το οποίο είναι το πρώτο μοντέλο που αξιοποιεί υλικό Sterrox LCP(liquid-crystal polymer) για τις λεπίδες του ανεμιστήρα, επιτρέποντας σε αυτές να είναι ιδιαιτέρα κοντά στο κυρίως σώμα του ανεμιστήρα.

     

    Ο NF-A12x25 χαρακτηρίζεται από την Noctua ως ένας "all around" ανεμιστήρας ο οποίος μπορεί να προσφέρει, τόσο αυξημένη ροή αέρα, όσο και υψηλή στατική πίεση. Αυτό τον καθιστά κατάλληλο για κάθε χρήση, είτε ως απλό ανεμιστήρα κουτιού, είτε ως ανεμιστήρα που θα τοποθετηθεί πάνω σε κάποιο ψυγείο ή πάνω σε κάποια ψύκτρα. Οι επιδόσεις του είναι αποτέλεσμα και της χρήσης του υλικού Sterrox LCP στις λεπίδες του, το οποίο έχει την ιδιότητα να διαστέλλεται ελάχιστα με την αύξηση της θερμοκρασίας. Αυτό επέτρεψε στην Noctua να διατηρήσει μια ελάχιστη απόσταση μόλις μισού χιλιοστού μεταξύ των λεπίδων και του κυρίως σώματος του ανεμιστήρα, προσφέροντας έτσι αυξημένη στατική πίεση, αλλά και ιδιαίτερα υψηλή σταθερότητα υπό διαφορετικές συνθήκες.

     

    Noctua NF-A12x25 2.jpg

     

    Noctua NF-A12x25 1.jpg

     

    Παρακάτω μπορούμε να δούμε μια σύγκριση μεταξύ του νέου NF-A12x25 και των μοντέλων NF-F12 και NF-S12A, τα οποία είναι σχεδιασμένα για μέγιστη στατική πίεση και μέγιστη ροή αντίστοιχα.

     

    NF-A12x25 comparison.png

     

    Ο CEO Roland Mossig της Noctua, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η εταιρία δεν είχε επενδύσει ποτέ στο παρελθόν τόσο πολύ για την ανάπτυξη ενός ανεμιστήρα. Τόσο στον τομέα της βελτιστοποίησης της σχεδίασης του ανεμιστήρα, όσο και στον τομέα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν  για την κατασκευή του. Η ανάπτυξή του πήρε πάνω από τεσσεράμισι χρόνια και 200 πρωτότυπα, μέχρι το τελικό μοντέλο.

     

    Noctua NF-A12x25 3.jpg

     

    Noctua NF-A12x25 4.jpg

     

    Ο NF-A12x25 είναι άμεσα διαθέσιμος σε έκδοση 4-pin PWM, για αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής του, σε έκδοση 3-pin FLX, με Low-Noise Adaptors, όπου προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τρεις ταχύτητες περιστροφής, αλλά και σε έκδοση 3-pin ULN (Ultra-Low-Noise). Η τιμή του είναι 29,90 ευρώ και καλύπτεται από εγγύηση 6 χρόνων.

     

     

    Εκτός του νέου NF-A12x25, η Noctua προσφέρει και έναν μετατροπέα για χρήση του NF-A12x25 σε θέσεις για ανεμιστήρες των 140 χιλιοστών. Ο νέος μετατροπέας είναι το μοντέλο NA-SFMA1, το οποίο διατίθεται ξεχωριστά στην τιμή των 11,90 ευρώ.

     

    NA-SFMA1.jpg

     

    Τέλος, η Noctua αναφέρει ότι ο NF-A12x25 αποτελεί πλέον το κορυφαίο της μοντέλο, κάτι που σημαίνει ότι το μοντέλο NF-P12 καθίσταται πλέον πιο προσιτό και θα διατίθεται σε εκδόσεις 4-pin PWM των 1700 και 1300 στροφών, καθώς και σε εκδόσεις 3-pin των 1300 και 900 στροφών, ανά λεπτό.

     

    Noctua NF-A12x25 5.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.