Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Η Noctua κυκλοφορεί την παθητική ψύκτρα NH-P1 για επεξεργαστές

    Η Noctua κυκλοφόρησε σήμερα την πολυαναμενόμενη ψύκτρα για CPU, NH-P1, καθώς και τον προαιρετικό ανεμιστήρα NF-A12x25 LS-PWM 120 mm. Σχεδιασμένη από το μηδέν, ειδικά για λειτουργία χωρίς ανεμιστήρα η NH-P1 είναι ικανή να ψύχει σύγχρονους επεξεργαστές υψηλών προδιαγραφών με χαμηλή έως μέτρια απαγωγή θερμότητας εντελώς παθητικά σε κουτιά με καλή φυσική μεταφορά αέρα. Για περαιτέρω βελτιωμένη απόδοση ή ημι-παθητικές συνθέσεις που περιστρέφουν τους ανεμιστήρες τους μόνο όταν είναι απαραίτητο, η NH-P1 μπορεί να εξοπλιστεί με ανεμιστήρα 120 mm χαμηλής ταχύτητας, εξαιρετικά αθόρυβο, όπως τον νέο NF-A12x25 LS-PWM.

     

    large.1tJ538G6Fl88DFXN.jpglarge.DatBnT47oiACxdL0.jpglarge.GkW1jYj26JFtH3IU.jpglarge.jACqORTsl4ZmdEM1.jpg

     

    "Η NH-P1 είναι η πρώτη μας παθητική ψύκτρα και είναι εύκολο να δείτε ότι δεν πήραμε απλώς μια υπάρχουσα ψύκτρα και παραλείψαμε τον ανεμιστήρα", λέει ο Roland Mossig (Διευθύνων Σύμβουλος της Noctua). "Πολλή τεχνική δουλειά μπήκε στο σχεδιασμό αυτής της μονάδας για λειτουργία χωρίς ανεμιστήρα από την αρχή και είμαστε πραγματικά περήφανοι για το τελικό αποτέλεσμα. Στο εντελώς παθητικό σύστημα επίδειξης χωρίς ανεμιστήρες, η NH-P1 ψύχει ένα Intel Core i9-11900K που τρέχει Prime95 με χρονισμό μεγαλύτερο από 3,60 GHz. Αυτή είναι μεγάλη ισχύ επεξεργασίας και τα 125 W της κατανάλωσης του επεξεργαστή διατηρούνται υπό έλεγχο με μηδενικό θόρυβο ανεμιστήρα"!

     

    Η NH-P1 δεν είναι απλώς μια κανονική ψύκτρα χωρίς ανεμιστήρα: διαθέτει πολύ παχύτερα, πολύ πιο ευρύχωρα πτερύγια, επιτυγχάνει τόσο τη μάζα όσο και την ελάχιστη αντίσταση ροής αέρα που απαιτούνται για να υπερέχει στη φυσική ψύξη μεταφοράς. Σε πλήρως βελτιστοποιημένα συστήματα χωρίς ανεμιστήρα, η NH-P1 είναι ικανή να ψύχει επεξεργαστές υψηλών προδιαγραφών με χαμηλή έως μέτρια απαγωγή θερμότητας χρησιμοποιώντας μόνο φυσική μεταφορά. Πέρα από το νέο σύστημα στήριξης SecuFirm2 + που βασίζεται σε Torx, τη βραβευμένη θερμοαγώγιμη πάστα NT-H2 της Noctua και την 6ετή εγγύηση του κατασκευαστή, η NH-P1 είναι ο ιδανικός ακρογωνιαίος λίθος για κουρυφαίες συνθέσεις χωρίς ανεμιστήρες ή ημι-παθητικές λύσεις.

     

    Εκτός από την NH-P1, η Noctua κυκλοφόρησε τον προαιρετικό ανεμιστήρα NF-A12x25 LS-PWM 120 mm, μια χαμηλής ταχύτητας, με δυνατότητα PWM, παραλλαγή του βραβευμένου NF-A12x25 που είναι ιδανική για τη βελτίωση της απόδοσης της NH- P1 σε ημι-παθητικά συστήματα. Με μέγιστο επίπεδο θορύβου μόνο 12,1 dBA, ο NF-A12x25 LS-PWM σχεδόν δεν ακούγεται, αλλά καταφέρνει να αυξάνει σημαντικά την απόδοση της ψύκτρας. Ο ανεμιστήρας μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα για ημι-παθητική λειτουργία, έτσι ώστε να περιστρέφεται μόνο όταν είναι απαραίτητο. Με αυτόν τον τρόπο, το σύστημα θα λειτουργεί χωρίς ανεμιστήρα τις περισσότερες φορές, αλλά εξακολουθεί να παρέχει την ευελιξία να κάνει καλύτερη χρήση των λειτουργιών turbo των πιο ισχυρών CPU που απαιτούν κάποια επιπλέον ροή αέρα για καλύτερη ψύξη υπό συνθήκες πλήρους φόρτου.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.