Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Nvidia διαθέτει πλέον την GT 1030 και σε πιο αργή έκδοση, με DDR4 μνήμη

    Η Nvidia GT 1030 αποτελεί μια ικανοποιητική λύση για όποιον θα ήθελε μια χαμηλού κόστους και χαμηλής κατανάλωσης κάρτα γραφικών, η οποία να προσφέρει και κάποιες ελάχιστες επιδόσεις που θα επιτρέπουν την χρήση της και για παιχνίδια. Από εδώ και πέρα όμως ο ενδιαφερόμενος αγοραστής της κάρτας, θα πρέπει να είναι προσεχτικός, μιας και η Nvidia κυκλοφόρησε σιωπηλά και μια χαμηλότερων επιδόσεων έκδοση, η οποία χρησιμοποιεί 2GB μνήμης DDR4 στα 2100MHz αντί μνήμης GDDR5 στα 6008MHz.

     

    Η χρήση μνήμης DDR4 έναντι GDDR5 μπορεί να σημαίνει για τους κατασκευαστές χαμηλότερο κόστος κατασκευής, σημαίνει όμως και σημαντικά χαμηλότερο memory bandwidth, το οποίο δεδομένα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις επιδόσεις της κάρτας σε 3D γραφικά. Έτσι ενώ η κάρτα με GDDR5 μνήμες έχει θεωρητικό memory bandwidth κάπου 48 GB/sec, η έκδοση με DDR4 μνήμες, έχει θεωρητικό bandwidth 16,8 GB/sec. Αν κάποιος κατασκευαστής χρησιμοποιήσει πιο αργές DDR4 μνήμες, αυτό θα είναι ακόμα χαμηλότερο.

     

    Επιπλέον της χρήσης πιο αργής μνήμης, χαμηλότερες είναι και οι συχνότητες λειτουργίας της GPU, επηρεάζοντας ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις της κάρτας.

     

    GT 1030 DDR4 vs GDDR5.jpg

     

    Το μόνο θετικό από την χρήση μνήμης DDR4, είναι η μείωση του TDP της κάρτας. Έτσι ενώ η έκδοση με GDDDR5 μνήμες έχει TDP 30W, η νέα έκδοση με DDR4 μνήμη έχει TDP 20W. Αυτό την καθιστά προτιμότερη  για χρήση σε συστήματα που δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ για παιχνίδια.

     

    Παραδείγματα των νέων GT 1030 μπορεί να βρεί κάποιος στις ιστοσελίδες των MSIGigabyte, and Palit. MSI και Gigabyte διαφοροποιούν τα νέα μοντέλα προσθέτοντας ένα "D4" στην ονομασία τους, με την Palit να μην κάνει κάτι αντίστοιχο. Σε κάθε περίπτωση ο αγοραστής θα πρέπει να ψάχνει πλέον την πληροφορία για τον τύπο της μνήμης πάνω στο κουτί της κάρτας. Μένει να δούμε αν οι νέες κάρτες θα είναι και πιο φτηνές και σε τι βαθμό.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.