Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Nvidia κυκλοφόρησε νέο firmware για Pascal και Maxwell κάρτες γραφικών

    Η Nvidia κυκλοφόρησε ένα νέο firmware το οποίο έχει σκοπό να διορθώσει προβλήματα των καρτών της με τα DisplayPort 1.3 και 1.4. Το firmware αυτό απευθύνεται σε όσους έχουν κάρτες γραφικών των σειρών GeForce GTX 900 και GeForce 10, οι οποίες βασίζονται στις αρχιτεκτονικές Maxwell και Pascal αντίστοιχα.

     

    Το νέο firmware είναι απαραίτητο σε όσους σκοπεύουν να συνδέσουν κάποιο από τα νεώτερα monitors τα οποία χρησιμοποιούν Displayport έκδοσης 1.3 ή 1.4. Και αυτό επειδή το τελευταίο διάστημα υπήρχαν αρκετά παράπονα από κατόχους καρτών γραφικών GeForce GTX 900 και GeForce 10, τα οποία περιελάμβαναν μαύρες οθόνες ή αδυναμία εκκίνησης του συστήματος, όταν συνδέανε την κάρτα γραφικών με την οθόνη μέσω Displayport θύρας. Δυνατότητα διόρθωσης των προβλημάτων μέσω οδηγών δεν υπήρχε, οπότε η Nvidia προχώρησε στην έκδοση ενός νέου fix με την μορφή firmware update.

     

    Η όλη διαδικασία είναι απλή και προϋποθέτει το κατέβασμα και την χρήση του εργαλείου που δημιούργησε ειδικά για αυτή τη δουλειά η Nvidia. Βέβαια ο χρήστης θα πρέπει να προσέξει να αφήσει την διαδικασία να ολοκληρωθεί και να μην την διακόψει, αλλιώς μπορεί να βρεθεί με μια μη λειτουργική κάρτα. Για τον λόγο αυτό η Nvidia προτείνει η αναβάθμιση να πραγματοποιηθεί μόνο σε περίπτωση που κάποιος αντιμετωπίζει προβλήματα.

     

    Τέλος, να αναφέρουμε ότι το εργαλείο είναι κατάλληλο για όλες τις κάρτες, όχι μόνο τις Founder Edition.

     

    Nvidia displayport update tool.jpg

     

    NVIDIA Graphics Firmware Update Tool for DisplayPort 1.3 and 1.4

     

    Quote

    To enable the latest DisplayPort 1.3 / 1.4 features, your graphics card may require a firmware update.

    Without the update, systems that are connected to a DisplayPort 1.3 / 1.4 monitor could experience blank screens on boot until the OS loads, or could experience a hang on boot. 

    The NVIDIA Firmware Updater will detect whether the firmware update is needed, and if needed, will give the user the option to update it. 

    If you are currently experiencing a blank screen or hang on boot with a DP 1.3 or 1.4 monitor, please try one of the following workarounds in order to run the tool:
     

    • Boot using DVI or HDMI
    • Boot using a different monitor
    • Change boot mode from UEFI to Legacy; or Legacy to UEFI.
    • Boot using an alternate graphics source (secondary or integrated graphics card)

    Once you have the tool downloaded, please run the tool and follow the on-screen instructions.

    The latest NVIDIA graphics card drivers can be downloaded from: Download Drivers | NVIDIA

    For 32-bit NVIDIA Graphics Firmware Update Tool for DisplayPort 1.3 and 1.4, please download here.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.