Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    Η Oculus μειώνει τις απαιτήσεις σε hardware για το Rift

    Όταν η Oculus πρώτο ανακοίνωσε τα ελάχιστα απαιτούμενα χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχει ένα PC για να υποστηρίξει το Oculus Rift, το headset της εταιρίας χρειαζόταν μία κάρτα γραφικών Nvidia GTX 970 ή κάποια αντίστοιχου επιπέδου και τουλάχιστον έναν επεξεργαστή Intel i5-4590.

     

    Τώρα χωρίς να αλλάξει κάτι στο hardware, η Oculus χρησιμοποιόντας ένα νέο  software API που το ονομάζει"asynchronous spacewarp", μειώνει επισήμως τα ελάχιστα χαρακτηριστικά σε μία κάρτα επιπέδου Nvidia 960 και σε έναν επεξεργαστή Ιntel i3-6100 ή  AMD FX4350.

     

    Σύμφωνα με τον CEO της Oculus, Brendan Iribe, η νέα τεχνολογία "asychronous spacewarp" είναι ενσωματωμένη στο Oculus API. Όπως ακριβώς με την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία της Oculus "asyncrhonous timewarp", η "spacewarp" επιτρέπει στα παιχνίδια να τρέχουν εσωτερικά στα  45 καρέ ανά δευτερόλεπτο ενώ στο headset θα εμφανίζονται κανονικά στα 90 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

     

    Το σύστημα spacewarp λαμβάνει δύο προηγούμενα καρέ, αναλύει τις διαφορές και παράγει ένα νέο συνθετικό καρέ βασισμένο στην τρέχουσα θέση και κίνηση του κεφαλιού. Ο Iribe ήταν ξεκάθαρος ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα πραγματικά 90 καρέ, αλλά μπορεί να γεμίζει τα κενά στα συστήματα που δεν μπορούν να φτάσουν σε αυτά τα επίπεδα.

     

    14606897-1058285887621384-6723870176330121216-n.jpg

     

    Έτσι το Oculus Rift υποστηρίζει επίσημα πια και τα λιγότερα ισχυρά συστήματα όπως και τα νέα  Oculus Ready PC στα 499 δολάρια από την CyberPowerPC και την AMD. Η Oculus έχει πιστοποιήσει και τέσσερα laptops από την ASUS, την  Alienware, την Lenovo, και την Aorus. Ο Iribe υποσχέθηκε ότι μέσα σε μερικά χρόνια θα υπάρχουν εκατοντάδες laptops που θα φτάνουν τα ελάχιστα χαρακτηριστικά που απαιτεί το Oculus Rift. Όπως είπε και ο ίδιος "το PC VR έγινε πιο προσιτό από ποτέ".

     

    Στο ίδιο συνέδριο oculusconnect ο ιδρυτής του Facebook, στο οποίο ανήκει πια η εταιρία oculus, ανακοίνωσε και ένα νέο ασύρματο headset το οποίο θα είναι λιγότερο ισχυρό από το rift, και βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών. 


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.