Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Qualcomm ανακοίνωσε το νέο Snapdragon 710 Mobile Platform

    Η Qualcomm ανακοίνωσε το πρώτο Mobile Platform της σειρά 700, το μοντέλο Snapdragon 710. Το νέο αυτό Mobile Platform - η περιγραφή που χρησιμοποιεί η Qualcomm για τα SOC της - αναμένεται να αποτελέσει την καρδιά ιδιαίτερα ισχυρών φορητών συσκευών, οι οποίες θα τοποθετούνται ένα σκαλοπάτι κάτω από τις κορυφαίες συσκευές των κατασκευαστών που θα χρησιμοποιούν κάποιο κορυφαίο Snapdragon μοντέλο της σειράς 800.

     

    Το νέο Snapdragon 710 θα κατασκευάζεται στα 10nm και θα προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις και περισσότερα χαρακτηριστικά έναντι του Snapdragon 660. Όπως συμβαίνει και με όλα τα σύγχρονα SOCs, έτσι και στην περίπτωση του 710 η Qualcomm εστιάζει στις νέες δυνατότητες που προσφέρει το chip στον τομέα της τεχνικής νοημοσύνης(AI - Artificial Intelligence), με την εταιρία να ισχυρίζεται ότι η νέα πολλαπλών πυρήνων AI μηχανή που ενσωματώνει το 710 προσφέρει έως και διπλάσιες επιδόσεις έναντι του Snapdragon 660. Επιπλέον η AI μηχανή του 710 είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να συνεργάζεται με το Hexagon DSP, το Adreno Visual Processing subsystem και τους πυρήνες Kryo που ενσωματώνει.

     

    Το Snapdragon 710 ενσωματώνει οκτώ 64bit πυρήνες ARM, εκ των οποίων οι δύο είναι ρυθμισμένοι για υψηλές επιδόσεις  και οι έξι για χαμηλή κατανάλωση. Οι πυρήνες Cryo 360 είναι σε θέση να προσφέρουν έως και 20% υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με τις επιδόσεις που έδινε ο Snapdragon 660, ενώ η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Adreno 616, είναι σε θέση να υλοποιήσει εργασίες, όπως 4K HDR playback και streaming video, καταναλώνοντας σημαντικά χαμηλότερα ποσά ενέργειας, αλλά και να αποδώσει 3D γραφικά έως και 35% ταχύτερα.

     

    Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά του νέου Snapdragon 710 είναι ο νέος Spectra 250 image signal processor, για σημαντικά υψηλότερης ποιότητας φωτογραφίες και real time "bokeh" εφέ, μεταξύ άλλων, με υποστήριξη για μία κάμερα των 32MP ή σύστημα με δύο κάμερες των 20MP και το Snapdragon X15 LTE modem για ταχύτητες κατεβάσματος έως και 800Mbps. Υποστηρίζεται επίσης 4K HDR playback και Qualcomm Quick Charge 4+ τεχνολογία για ταχεία φόρτιση της μπαταρίας.

     

    Qualcomm Snapdragon 710 -1.jpg

     

    Περισσότερα για το Snapdragon 710 μπορείτε να μάθετε από την επίσημη ανακοίνωση της Qualcomm εδώ, την σελίδα του προϊόντος εδώ, αλλά και στα slides που δημοσιεύει το lilliputing στο δικό του σχετικό άρθρο.

     

    Το Snapdragon 710 είναι άμεσα διαθέσιμο, οπότε δεν θα αργήσουμε να δούμε νέες συσκευές με αυτό.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.