Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η Qualcomm ανακοινώνει τους Snapdragon 865 και 765 για την επόμενη γενιά υψηλής ποιότητας 5G smartphones

    Την πρώτη μέρα της συνεδριακής έκθεσης που διοργανώνει η Qualcomm στη Χαβάη, ανακοινώθηκε η νέα ναυαρχίδα των SoC της εταιρείας. Πρόκειται για τον Snapdragon 865, που λίγο πολύ αναμενόταν. Όμως η Qualcomm δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά ανακοίνωσε επίσης και τους Snapdragon 765/765G που θα προορίζονται για πιο "γήινες" συσκευές.

     

    large.qualcomm_snapdragon.jpg

     

    Οι συγκεκριμένοι Snapdragon θα βρίσκονται στην καρδιά των συσκευών που θα παρουσιαστούν το 2020 με δυνατότητες διασύνδεσης 5G. Προς το παρόν οι πληροφορίες για αυτά τα SoC είναι λιγοστές.

     

    Από αυτά που είναι ήδη γνωστά, ο 865 θα είναι ο πραγματικός κυρίαρχος όλων των SoC και θα δύναται να προσφέρει 5G διασύνδεση (σ.σ. αργότερα έγινε κατανοητό ότι δεν θα είναι ενσωματωμένη στο SoC, αλλά θα παρέχεται με εξωτερικό modem), εξελιγμένη AI επεξεργασία και "select Snapdragon Elite Gaming experiences". 

     

    large.Qualcomm_Snapdragon_865_5G_Mobile_Platform___American_Coin.jpg

    Οι Snapdragon 765/765G θα βασίζονται στους προγενέστερους 730/730G και θα είναι τα "τυπικά" SoC επόμενης γενιάς. Ο 765G θα είναι το "gaming" chip, με υψηλότερους χρονισμούς για την GPU. Στην περίπτωση του 730G, το Adreno 618 GPU πρόσφερε κατά 15% αύξηση επιδόσεων σε σχέση με την εκδοχή 730. Οπότε αναμένονται ανάλογες διαφορές ανάμεσα στους 765 και 765G.

     

    large_765.jpglarge.Qualcomm_Snapdragon_765_5G_Mobile_Platform___American_Coin.jpg

    Προϊόντως του χρόνου, θα δημοσιευθούν και περισσότερες πληροφορίες για τεχνικά χαρακτηριστικά των εν λόγω chip.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.