Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η Qualcomm φέρνει την χωρίς απώλειες ροή ήχου από Bluetooth με το aptX Lossless

    Η Qualcomm ισχυρίζεται ότι βρήκε έναν τρόπο για να μεταδίδει ήχο χωρίς απώλειες μέσω Bluetooth, αποδίδοντας ποιότητα η οποία δε θα μπορεί να διακριθεί από τις μη συμπιεσμένες πηγές. Το όνομα της τεχνολογίας αυτής είναι aptX Lossless, η οποία θα είναι και η επόμενη γενιά ιδιόκτητης μορφής ήχου της Qualcomm.

    Από μια έκθεση διαβάζουμε: Εφαρμόζοντας μια προσέγγιση σε επίπεδο συστήματος, βελτιστοποιήθηκε μια σειρά βασικών τεχνολογιών ασύρματης συνδεσιμότητας και ήχου, συμπεριλαμβανομένου του aptX Adaptive, οι οποίες συνεργάζονται για την αυτόματη ανίχνευση και κλιμάκωση. Αυτό έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχει CD χωρίς απώλειες όταν οι συνθήκες αποστολής/λήψης είναι κατάλληλες.

    Σύμφωνα με τα παραπάνω, για να μπορεί κάποιος να επωφεληθεί από την πλήρη εμπειρία aptX Lossless, θα χρειαστεί νέο υλικό. Αυτό ισχύει τόσο για τη συσκευή πομπό (κινητό τηλέφωνο, για παράδειγμα), καθώς και τη συσκευή ακρόασης , συνήθως ένα ζευγάρι ακουστικά. Η Qualcomm λέει ότι οι συσκευές που υποστηρίζουν το aptX Lossless αναμένεται να είναι διαθέσιμες στις αρχές του 2022.

    Τα χαρακτηριστικά του aptX Lossless είναι τα παρακάτω:

    • Υποστηρίζει 44.1kHz, 16-bit CD lossless ποιότητα ήχου
    • Σχεδιασμένο να κλιμακώνει σε ποιότητα CD lossless βασισμένο στην ποιότητα της σύνδεσης Bluetooth
    • Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μεταξύ ποιότητας ήχου CD lossless 44.1kHz και 24-bit 96kHz συμπιεσμένο
    • Ανιχνεύει αυτόματα τις προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση της ποιότητας CD lossless όταν η πηγή είναι ποιότητας lossless/
    • Μαθηματική ακρίβεια bit-for-bit
    • Bit-rate : ~1Mbps

    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.