Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Samsung απενεργοποιεί τις κάμερες στο Galaxy Z Fold 3 αν ξεκλειδωθεί το bootloader

    Αν σκοπεύετε να ξεκλειδώσετε το bootloader για να rootάρετε τα δύο foldabes της Samsung που ανακοινώθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το Galaxy Z Flip 3 ή το Galaxy Z Fold 3, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι κάμερές τους θα απενεργοποιηθούν. Τεχνικά, αυτό έχει επιβεβαιωθεί μόνο για το Galaxy Z Fold 3, αλλά το Galaxy Z Flip 3 πιθανότατα θα έχει παρόμοιους περιορισμούς.

    Σύμφωνα με αναφορές μελών της κοινότητας xda-developers.com, 白い熊 and ianmacd, στη τελευταία οθόνη επιβεβαίωσης κατά τη διαδικασία ξεκλειδώματος του bootloader στο Galaxy Z Fold 3 γίνεται αναφορά ότι η λειτουργία του ξεκλειδώματος θα προκαλέσει την απενεργοποίηση της κάμερας. Όντως, με την εκκίνηση του Galaxy Z Fold 3 με ξεκλείδωτο bootloader , η ενσωματωμένη εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής πράγματι αποτυγχάνει να λειτουργήσει και όλες οι λειτουργίες που σχετίζονται με την κάμερα παύουν να λειτουργούν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ούτε την αναγνώριση προσώπου. Οτιδήποτε χρησιμοποιεί οποιαδήποτε από τις κάμερες, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών κάμερας τρίτων κατασκευαστών, θα αποτύχει να ξεκινήσει και μετά από λίγο θα εμφανίσει μήνυμα σφάλματος ή θα παραμείνει σκοτεινό.

    Το κλείδωμα εκ νέου του bootloader κάνει την κάμερα να λειτουργήσει ξανά, πράγμα που δείχνει ότι το εμπόδιο είναι σε επίπεδο λογισμικού. Με πρόσβαση root, θα ήταν δυνατό να εντοπιστούν και να τροποποιηθούν οι παράμετροι που είναι υπεύθυνοι για αυτόν τον περιορισμό. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ianmacd, το Magisk στην τωρινή του κατάσταση δεν είναι αρκετό για να παρακάμψει το πρόβλημα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.