Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Samsung ελπίζει να «αντιγράψει και να επικολλήσει» τον εγκέφαλο σε δίκτυα τρισδιάστατων τσιπ

    Η Samsung πρότεινε έναν τρόπο δημιουργίας τσιπ υπολογιστών που εξομοιώνουν τον εγκέφαλο "αντιγράφοντας και επικολλώντας" τον χάρτη καλωδίωσης νευρώνων του εγκεφάλου σε τρισδιάστατα νευρομορφικά τσιπ. 
    Η προσέγγιση αυτή θα βασιστεί σε μια σειρά νανοηλεκτροδίων που εισέρχεται συστοιχίες νευρώνων για να καταγράψει τόσο τη σύνδεση τους όσο και τη δύναμη αυτών των συνδέσεων. Η αντιγραφή και επικόλληση αυτών των δεδομένων σε ένα τρισδιάστατο δίκτυο μνήμης στερεάς κατάστασης θα ήταν δυνατή, είτε πρόκειται για αποθήκευση σε μνήμη flash είτε σε μνήμη RAM. Κάθε μονάδα μνήμης θα έχει την αγωγιμότητα που αντικατοπτρίζει τη δύναμη κάθε σύνδεσης νευρώνων στο χάρτη. Το αποτέλεσμα θα ήταν μια αποτελεσματική επιστροφή στην "αντίστροφη μηχανική του εγκεφάλου" όπως ήθελαν αρχικά οι επιστήμονες, είπε η Samsung.

    Η κίνηση θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως «συντόμευση» για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που συμπεριφέρονται σαν πραγματικοί εγκέφαλοι, συμπεριλαμβανομένης της ευελιξίας να μάθουν νέες έννοιες και να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Μπορεί ακόμη και να δείτε πλήρως αυτόνομες μηχανές με πραγματική γνώση, σύμφωνα με τους ερευνητές.

    «Οραματισμένη από τους κορυφαίους μηχανικούς και μελετητές από τη Samsung και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, η ιδέα δημοσιεύτηκε ως μια προοπτική εργασία, με τίτλο «Νευρομορφικά ηλεκτρονικά βασισμένα στην αντιγραφή και επικόλληση του εγκεφάλου» ανέφερε η Samsung σε ανακοίνωσή της.

    Εν ολίγοις, προτείνουν μια μέθοδο που "κατεβάζει άμεσα τον χάρτη σύνδεσης των νευρώνων του εγκεφάλου στο τσιπ μνήμης".


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.