Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Samsung επιδεικνύει το Linux να τρέχει σε ένα σύγχρονο Galaxy smartphone

    Η Samsung είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι πειραματίζεται με την ιδέα να τρέχουν διανομές Linux στα Galaxy smartphones, μέσω της πλατφόρμας DeX. η πλατφόρμα DeX επιτρέπει σε έναν κάτοχο Galaxy smartphone, να συνδέσει ένα πληκτρολόγιο, ένα ποντίκι και μια οθόνη και να λειτουργήσει την συσκευή του σαν έναν σταθερό υπολογιστή. Βέβαια ακόμα και σε μια μεγάλη οθόνη με πληκτρολόγιο και ποντίκι, το Android παραμένει Android. Η Samsung λοιπόν επιθυμεί να φέρει το Linux στα κορυφαία της smartphones.

     

    Πριν λίγες μέρες η Samsung ανέβασε στο YouTube ένα βίντεο στο οποίο επιδεικνύει πως αναμένει να λειτουργήσει το Linux σε ένα Galaxy smartphone, μέσω της πλατφόρμας DeX. Ο χρήστης συνδέει το smartphone στην DeX και τρέχει μια εφαρμογή στο smartphone προκειμένου να εκκινήσει το Linux. Με αυτό το τρόπο ο κάτοχος του Galaxy smartphone, θα έχει την δυνατότητα χρήσης περισσοτέρων του ενός λειτουργικού στην συσκευή του και βέβαια πρόσβαση σε ένα λειτουργικό το οποίο είναι σχεδιασμένο για desktop συστήματα και κατ' επέκταση ίσως σε αντίστοιχες desktop εκδόσεις εφαρμογών.

     

     

    Όσον αφορά το DeX, να πούμε ότι αυτές τις μέρες η Samsung το προσφέρει δωρεάν μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος στους αγοραστές των Galaxy S8 και Galaxy Note8. Ειδικότερα, όποιος αγοράσει ένα από τα Galaxy S8, Galaxy S8+, Galaxy S8 Active και Galaxy Note8 απευθείας από το Samsung.com, μπορεί να επιλέξει να παραλάβει δωρεάν και το DeX ή το Gear VR.

     

    Linux on Galaxy 1.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.