Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Samsung κατασκεύασε μία ευλύγιστη και σχεδόν άθραυστη OLED οθόνη

    Πριν λίγο καιρό σας ενημερώσαμε για το νέο Corning Gorilla Glass 6, το οποίο υποσχόταν ακόμα μεγαλύτερη αντοχή στις πτώσεις και αυξημένη προστασία για τις οθόνες των κινητών που θα το αξιοποιούν. Πως θα σας φαινόταν όμως αν οι οθόνες μελλοντικά δεν χρειάζονταν την προστασία ενός γυαλιού σαν αυτό της Corning;

     

    Η Samsung Display ανέπτυξε ένα ιδιαίτερα υψηλής αντοχής, αλλά ταυτόχρονα και εύκαμπτη OLED οθόνη την οποία χαρακτηρίζει ως άθραυστη. Η εν λόγω άθραυστη OLED οθόνη πέρασε τα τεστ της Underwriters Laboratories, η οποία είναι μια επίσημη εταιρεία δοκιμών για το OSHA, την Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας του Τμήματος Εργασίας των ΗΠΑ. Αν σας θυμίζει κάτι το όνομα, είναι η εταιρία που εξαγόρασε την FutureMark.

     

    Σύμφωνα με την UL, η OLED οθόνη που κατασκεύασε η Samsung Display, κατάφερε να περάσει την αυστηρή δοκιμή ανθεκτικότητας σε πραγματικό χρόνο, η οποία βασίζεται σε στρατιωτικά πρότυπα που ορίστηκαν από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. η OLED οθόνη άντεξε 26 διαδοχικές πτώσεις από τα 1,2 μέτρα πάνω από το έδαφος, συνοδευόμενες από τεστ σε υψηλές θερμοκρασίες των 71 βαθμών και χαμηλές θερμοκρασίες των -32 βαθμών. Στο τέλος των τεστ, η OLED οθόνη της Samsung, δεν είχε σημάδια ζημιάς, ούτε στην επιφάνειά της, ούτε στις πλευρές ή τις γωνίες της. Η OLED οθόνη μάλιστα άντεξε ακόμα και σε πτώση από ύψος 1,8 μέτρων, όριο πολύ υψηλότερο από αυτό που θέτει ο Αμερικανικός στρατός. Ακόμα και από αυτό το ύψος, η άθραυστη OLED οθόνη της Samsung Display δεν παρουσίασε ίχνη ζημιάς, δικαιολογώντας σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτηρισμό που της έδωσε η εταιρία.

     

    Η Samsung έχει χρησιμοποιήσει υψηλής αντοχής πλαστικό αντί για γυαλί, κάτι που πέραν της ευλυγισίας, προσφέρει και πολύ υψηλότερη αντοχή στην οθόνη. Τα οπτικά χαρακτηριστικά του πλαστικού που χρησιμοποιήθηκε, είναι παρόμοια με αυτά του γυαλιού, οπότε δεν θα πρέπει να δημιουργείται πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα. Το χαμηλότερο επίσης βάρος του πλαστικού έναντι του γυαλιού, θα οδηγήσει και σε μείωση, έστω και μικρή, του βάρους των συσκευών που θα το αξιοποιούν.

     

    Η Samsung σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το νέο της προϊόν, όχι μόνο στις οθόνες των smartphones, αλλά και σε αυτές των κονσολών, των αυτοκινήτων, τα tablets, αλλά και τον εξοπλισμό που προορίζεται για στρατιωτική χρήση.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.