Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Η Seagate έχει διαθέσει σκληρούς δίσκους στην αγορά συνολικής χωρητικότητας 3 zettabytes από τότε που ιδρύθηκε. Πώς έφτασε ως εδώ;

    Η Seagate ιδρύθηκε το 1979 και από τότε έχει διαθέσει στην αγορά προϊόντα με ένα απίστευτο συνολικό άθροισμα αποθηκευτικού χώρου: 3 zettabytes. Ο αριθμός αυτός αποτελεί πρωτιά στην αντίστοιχη βιομηχανία και για να μπορέσει να φανταστεί κάποιος για τι μεγέθη μιλάμε, η Seagate κοινοποίησε το ακόλουθο infographic:

     

    78671_02_seagate-has-shipped-3-zettabytes-of-storage-since-it-was-founded_full.png

     

    Χρειάστηκαν 36 χρόνια για να φτάσει η Seagate στο 1 zettabyte. Στην συνέχεια χρειάστηκαν ακόμα 4 χρόνια για το 2ο zettabyte, ενώ για το 3ο zettabyte απαιτήθηκαν μόνο 2 χρόνια. Τα χρονικά διαστήματα αυτά είναι ενδεικτικά και για τις παγκόσμιες ανάγκες σε αποθηκευτικό χώρο. 

     

    Σύμφωνα με τη Seagate, σε 3 zettabytes μπορούν να "χωρέσουν" 30 δισ. (30.000.000.000) ταινίες σε ανάλυση 4K, 1,5 τετράκις εκατομμύρια selfies (200.000 για κάθε άνθρωπο στον πλανήτη, 7,5 τρισ. mp3 τραγούδια, 60 δισ. παιχνίδια (ή περίπου 3 εγκαταστάσεις του CoD ? ).

     

    Εάν βάζαμε στη σειρά 3 zettabytes από 10TB Exos δίσκους της Seagate, τότε θα χρειαζόταν να κάνουμε τον κύκλο της Γης και λίγο ακόμα! 


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.