Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η TSMC βάζει πλώρη για τα 3 νανόμετρα επενδύοντας πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια

    Στο παρελθόν έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι η τεχνολογία κατασκευής ημιαγωγών πλησιάζει τα όριά της. Ο έντονος ανταγωνισμός όμως και τα χρυσοφόρα συμβόλαια της Apple για τους επεξεργαστές των iPhone, δεν επιτρέπουν σε εταιρίες όπως η Samsung και η TSMC να χαμηλώσουν ταχύτητα. Έτσι η TSMC γνωστοποίησε τα σχέδιά της για τα 3 νανόμετρα, τα οποία περιλαμβάνουν νέες εγκαταστάσεις και την μεγαλύτερη επένδυση που έχει κάνει ποτέ η εταιρία στην ιστορία της.

     

    Η TSMC σκοπεύει να επενδύσει πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια με στόχο να έχει έτοιμες τις εγκαταστάσεις κατασκευής ημιαγωγών, με τεχνολογία κατασκευής των 3 νανομέτρων, έως τις αρχές του 2020. Η ανακοίνωση της επένδυσης αυτής δείχνει το πόσο πολύ η εταιρία θέλει να παραμείνει μπροστά από τους ανταγωνιστές της, την Samsung και την Intel, κάτι που τόνισε και ο Mark Liu ένας από τους προέδρους του Διοικητικού Συμβουλίου της TSMC. Οι νέες εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν στον τεχνολογικό πάρκο της Ταϊβάν.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.