Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η TSMC θα πάρει τη μερίδα του λέοντος των παραγγελιών για την επόμενη γενιά των NVIDIA GPUs στα 7nm

    Κατά τη διάρκεια της GTC 2019 στην πόλη Suzhou της Κίνας, ο CEO της Nvidia απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφέροντας ότι η πλειονότητα των παραγγελιών για τις GPU επόμενης γενιάς της Nvidia θα δοθούν στην TSMC, ενώ η Samsung θα διαδραματίσει μικρότερο ρόλο.

     

    Ο CEO της Nvidia δήλωσε ότι η εταιρεία του έχει στενότατες σχέσεις με την TSMC καθώς η τελευταία ήδη παρήγαγε τις GPU 16nm (Pascal) και παράγει ακόμα τις 12nm (Volta/Turing). Υπογραμμίστηκε ότι η αρχιτεκτονική Turing που παράγεται στην TSMC στα 12nm προσφέρει καλύτερη απόδοση και επιδόσεις σε σχέση με τα ανταγωνιστικά προϊόντα που ήδη κατασκευάζονται στα 7nm. Ο CEO της Nvidia τόνισε επίσης ότι χωρίς τις εξελιγμένες μεθόδους κατασκευής της TSMC, η Nvidia δεν θα μπορούσε να είναι τόσο επιτυχημένη.

     

    Όλα τα παραπάνω αναιρούν τις φήμες ότι η Nvidia προσανατολιζόταν στη μέθοδο 7nm EUV της Samsung για την επόμενη γενιά καρτών γραφικών, αλλά όχι εντελώς. Ο Jensen δήλωσε ότι η Samsung θα λάβει κάποιες παραγγελίες, αλλά έναν μικρότερο αριθμό σε σχέση με την TSMC. Στο παρελθόν η Nvidia έχει κατασκευάσει μέσω της Samsung διάφορες χαμηλών επιδόσεων κάρτες γραφικών για τα laptops, αλλά και για το desktop.

     

    large.NVIDIA-GDDR6-GPU-1030x496.png

     

    Η GP107 GPU της γενιάς Pascal είχε κατασκευαστεί στην Samsung, ενώ οι άλλες GPU της ίδιας γενιάς στην TSMC. Η σειρά Turing κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην TSMC στα 12nm FinFET, αλλά μετά τις δηλώσεις του Jensen αναμένεται στην Samsung να κατασκευαστούν είτε οι πιο ταπεινές Ampere είτε κάποια custom chips όπως το Orion SOC που θα είναι επίσης κατασκευασμένο στα 7nm.

     

    large.NVIDIA-Next-Gen-GPU-ARM-Herculez-Cores_Orin-SOC.jpg

     

    Τέλος, ο Jensen ρωτήθηκε για το χρονοδιάγραμμα της επόμενης γενιάς των Nvidia καρτών γραφικών, αλλά απάντησε ότι δεν ήταν η κατάλληλη ώρα για να αποκαλύψει κάτι τέτοιο. Καθώς η CES 2020 πλησιάζει, είναι πιθανό να έχουμε και επιπρόσθετες πληροφορίες και λεπτομέρειες για όλα τα παραπάνω. Σίγουρα το 2020 θα είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά για τους gamers, καθώς αναμένονται νέα προϊόντα από Nvidia, AMD και Intel και το θερμόμετρο του ανταγωνισμού ανεβαίνει.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.