Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η VESA ανακοίνωσε το νέο VESA DisplayHDR πρότυπο

    Αν και το HDR είναι ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που προωθούνται στην αγορά των οθονών, μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κάποιο ξεκάθαρο πρότυπο. Κάτι που να εγγυάται στον αγοραστή ότι η νέα του HDR οθόνη, προσφέρει αυτά που πολλοί περιγράφουν και όχι κάτι υποδεέστερο. Αυτό αλλάζει πλέον με την ανακοίνωση από την VESA του νέου και ανοιχτού προτύπου VESA DisplayHDR, το οποίο έχει ως στόχο να θέσει κάποιες προδιαγραφές στην αγορά των LCD οθονών, σε φορητούς και σταθερούς υπολογιστές, όσον αφορά την υποστήριξη HDR και να επιτρέπει στους καταναλωτές να διαλέγουν πιο εύκολα την οθόνη τους, χωρίς να πέφτουν θύματα πρακτικών marketing. Επιπλέον έρχεται να εγγυηθεί και την συμβατότητα ανάμεσα στην συσκευή που στέλνει την HDR εικόνα και την συσκευή που καλείται να απεικονίσει αυτή την HDR εικόνα.

     

    Το πρότυπο, όπως αναφέρθηκε και αρχικά, είναι ανοιχτό και οι μέθοδοι ελέγχου των δυνατοτήτων των συσκευών που θα λάβουν την πιστοποίηση VESA DisplayHDR, απολύτως διαφανείς. Ο συνδυασμός επίσης ενός ισχυρού συνόλου δοκιμαστικών μετρήσεων, αλλά και η διάθεση ενός αυτοματοποιημένο εργαλείου ελέγχου στους καταναλωτές, με μορφή download, προκειμένου να κάνουν οι ίδιοι τις δικές τους δοκιμές, σύμφωνα με την VESA, θα είναι βασικοί παράγοντες που θα βοηθήσουν στην γρήγορη και ευρεία αποδοχή του νέου VESA DisplayHDR.

     

    Το νέο VESA DisplayHDR διαθέτει τρεις διαφορετικές βαθμίδες, οι οποίες καθορίζουν, μεταξύ άλλων, διαφορετικές ελάχιστες προδιαγραφές για τα επίπεδα φωτεινότητας, αντίθεσης, χρωματικής γκάμας και βάθους bit. Το VESA DisplayHDR-400 θα θέτει κάποιες ελάχιστες προδιαγραφές για πιο οικονομικές οθόνες, οι οποίες και πάλι θα προσφέρουν σαφέστατα ανώτερα χαρακτηριστικά εικόνας έναντι των στάνταρ οθονών του εμπορίου. Τα VESA DisplayHDR-600 και VESA DisplayHDR-1000 θα ανεβάζουν τις ελάχιστες απαιτήσεις και αναμένεται να τα βρίσκουμε σε οθόνες υψηλών προδιαγραφών.

     

    VESA DisplayHDR comparison.jpg

     

    performance-table@2x.png

     

    Συσκευές που θα φέρουν την νέα σήμανση αναμένεται να δούμε στην CES2018 τον Ιανουάριο. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση της VESA εδώ ή να μεταβείτε στην σχετική ιστοσελίδα για το VESA DisplayHDR εδώ.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.