Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η Western Digital αποκαλύπτει τους νέους DC HC550 18TB HDD με τεχνολογία EAMR

    Πραγματοποιώντας ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη των σκληρών δίσκων επόμενης γενιάς, η Western Digital επισήμως ανακοίνωσε τους πρώτους δίσκους της εταιρείας με τεχνολογία EAMR (Energy Assisted Magnetic Recording). Ξεκινώντας με χωρητικότητες 16ΤΒ και 18ΤΒ, οι Ultrastar DC HC550 προσφέρουν τις μεγαλύτερες χωρητικότητες μέχρι σήμερα με αυτή τη νέα τεχνολογία.

     

    Οι Ultrastar DC HC550 είναι δίσκοι 3.5" και βασίζονται στην πλατφόρμα 6ης γενιάς HelioSeal της Western Digital, με δύο βασικές βελτιώσεις: Πρώτον, οι δίσκοι αποτελούνται από εννιά πλατό (platters) και χρησιμοποιούν την τεχνολογία EAMR που μέχρι στιγμής επιτρέπει στην WD να αποθηκεύσει σε εμπορικά διαθέσιμους δίσκους 2TB ανά πλατό.

     

    Υπάρχουν και άλλες βελτιώσεις στη νέα πλατφόρμα της WD, καθώς ουσιαστικά μιλάμε για enterprise δίσκους. Έτσι, υπάρχουν δύο μοτέρ, ένα πάνω και ένα κάτω από τα πλατό, με ταχύτητες περιστροφής 7.200 rpm και αρκετοί αισθητήρες (RVFF, υγρασίας), ώστε να βελτιώνεται η αξιοπιστία και η σταθερότητα. Όπως και άλλα enterprise drivers της εταιρείας, οι δίσκοι είναι πιστοποιημένοι για 550ΤΒ ετήσιο workload, με 2,5 εκατομμύρια ώρες MTBF και καλύπτονται από πενταετή εγγύηση.  

     

    MAMR, HAMR, EAMR

     

    Όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι κατασκευαστές σκληρών δίσκων προσπαθούσαν να ανακαλύψουν τρόπους να αυξήσουν την πυκνότητα των δεδομένων που μπορούν να αποθηκεύσουν στα πλατό των σκληρών δίσκων, με αξιοπιστία και ταχύτητα. Οι έρευνες για το συγκεκριμένο ζήτημα κινήθηκαν γύρω από τεχνολογίες που προσωρινά μπορούσαν να αλλάξουν τις δυνάμεις μαγνητισμού/απομαγνητισμού των μέσων εγγραφής, κάτι που επιτυγχανόταν με εφαρμογή επιπρόσθετης ενέργειας στα πλατό κατά τη διάρκεια εγγραφής. Το τελικό αποτέλεσμα των προσπαθειών αυτών κατέληξε στην ανάπτυξη των τεχνολογιών HAMR (Heat Assisted Magnetic Recording) και MAMR (Microwaves Assisted Magnetic Recording), οι οποίες επέτρεψαν την αύξηση των πυκνοτήτων εγγραφής με διαφορετικά μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα η κάθε μία. 

     

    Σε όλη αυτή τη διάρκεια των ερευνών, η WD ερεύνησε πολλές εναλλακτικές μεθόδους όπως τις προαναφερθείσες HAMR και MAMR, αλλά και παραλλαγές τους όπως BPM (bit-patterned media), HDMR (heated-dot magnetic recording), BPM+HAMR κ.α. Γύρω στο 2017, η WD φάνηκε να καταλήγει στην τεχνολογία MAMR και να ανακοινώνει τα σχέδιά της για παραγωγή δίσκων βασισμένων σε αυτή την τεχνική, αλλά πότε δεν σταμάτησε η έρευνα για την τεχνολογία HAMR.

     

    Εν έτει 2019 όμως, η WD ανακοίνωσε την παραγωγή δίσκων τεχνολογίας EAMR (Energy Assisted), χωρίς συγκεκριμένα να αποκαλύπτει ποιο είδος "ενέργειας" χρησιμοποιεί τελικά. Συγκεκριμένα, η επίσημη δήλωση από την WD έχει ως εξής:

     

    Quote

    The 18 TB Ultrastar DC HC550 is the first HDD in the industry using energy assisted recording technology. As part of our MAMR development, we have discovered a variety of energy assisted techniques that boost areal density. For competitive reasons, we are not disclosing specific details about which energy assist technologies are used in each drive.

     

    Διαθεσιμότητα

     

    Τα πρώτα δείγματα των νέων δίσκων DC HC550 16 TB και 18 TB έχουν ήδη σταλεί στους μεγάλους πελάτες της εταιρείας, και αναμένεται η μαζική παραγωγή εντός του 2020. Ελπίζουμε να δούμε γρήγορα αντίστοιχες τεχνολογίες και σε άλλους κατασκευαστές HDD, ώστε οι τιμές να πέσουν γρήγορα και να δούμε και στο Desktop τέτοιες χωρητικότητες στο μέλλον.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.