Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Western Digital κλείνει ένα από τα εργοστάσιά της παραγωγής δίσκων, εστιάζει περισσότερο στους SSDs

    Η Western Digital μαζί με την Seagate είναι οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές σκληρών δίσκων και το τελευταίο διάστημα προσπαθούν όλο και περισσότερο να δώσουν νέα πνοή στους μηχανικούς δίσκους με τεχνολογίες οι οποίες υπόσχονται μεγαλύτερες χωρητικότητες, αλλά και καλύτερες επιδόσεις. Η διαφορά όμως στις επιδόσεις ενός μηχανικού δίσκου με έναν SSD, είναι ιδιαίτερα αισθητή και συνεχώς αυξάνει υπέρ των SSDs χάρη σε νέες τεχνολογίες. Αυτό σε συνδυασμό με την πρόσφατη πτώση των τιμών των SSDs σε πιο λογικά επίπεδα σε σχέση με ένα χρόνο πριν, οδηγούν όλο και περισσότερο πολύ κόσμο στην επιλογή ενός SSD, αντί ενός μηχανικού δίσκου. Αυτό έχει αποτέλεσμα την σημαντική μείωση στις πωλήσεις μηχανικών δίσκων, κάτι που οδηγεί την Western Digital να ανακοινώσει το κλείσιμο ενός εργοστασίου της στην Μαλαισία.

     

    Πιο συγκεκριμένα η Western Digital ανακοίνωσε ότι στο τέλος του 2019 θα σταματήσει την λειτουργία του εργοστασίου της στην Πετάλινγκ Τζάγια, κοντά στην Κουάλα Λουμπούρ, το οποίο είναι σε λειτουργία από το 1973. Ο λόγος της παύσης λειτουργίας του εργοστασίου είναι, σύμφωνα με την Western Digital, ο εξορθολογισμός της παραγωγής με βάση την μειωμένη ζήτηση μηχανικών σκληρών δίσκων. Μετά το κλείσιμο του εργοστασίου αυτού η Western Digital θα διατηρεί μόνο δύο εργοστάσια παραγωγής μηχανικών δίσκων στην Ταϊλάνδη.

     

    Αντίθετα με την μείωση παραγωγής σκληρών δίσκων, η Western Digital αυξάνει την παραγωγή αποθηκευτικών μέσων τύπου SSD, εγκαινιάζοντας ένα δεύτερο εργοστάσιο παραγωγής SSD στην Πενάνγκ της Μαλαισίας. Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει την παραγωγή του μέσα στους επόμενους μήνες. Η Western Digital διαθέτει στην αγορά ήδη αρκετά προϊόντα SSD μέσω της κοινοπραξίας της με την Toshiba.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.