Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Η Western Digital υπερασπίζεται την επιλογή της για DM-SMR "Red" δίσκους, υπενθυμίζοντας στους χρήστες και τους WD Red Pro ή WD Gold

    Η Western Digital εξέδωσε την πρώτη της απάντηση για τις κατηγορίες σχετικά με τη χρήση τεχνολογίας SMR (Shingled Magnetic Recording) στους WD Red δίσκους, χωρίς να έχει προηγουμένως ευκρινώς περιγράψει ένα τέτοιο χαρακτηριστικό στις προϊοντικές σελίδες. Οι δίσκοι WD Red διαφημίζονται ως "βελτιστοποιημένοι για NAS", κάτι που οδήγησε πολλούς SOHO χρήστες αλλά και RAID DAS enthusiasts σε αγορά των συγκεκριμένων δίσκων. Στην πορεία όμως οι παραπάνω χρήστες ανακάλυψαν ότι οι δίσκοι αυτοί είναι κατά περιπτώσεις ακατάλληλοι για τέτοια χρήση, καθώς η τεχνολογία DM-SMR (Drive Managed SMR) αυξάνει μεν τις χωρητικότητες των δίσκων, αλλά με βαρύ αντίτιμο στις επιδόσεις εγγραφής των δίσκων.

     

    Η Western Digital δήλωσε σχετικά:

    «H τεχνολογία SMR είναι δοκιμασμένη και λειτουργική, ενώ μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλύπτουμε τις αυξανόμενες ανάγκες για αποθηκευτικό χώρο των προϊόντων μας για προσωπική και επαγγελματική χρήση. Συνεχώς καινοτομούμε για να την εξελίξουμε. Η τεχνολογία SMR υλοποιείται με διάφορους τρόπους. Drive Managed SMR (απευθείας στο drive), όπως συμβαίνει στους δίσκους 2TB-6TB WD Red, και host-managed που χρησιμοποιείται στις υλοποιήσεις για data centers. Κάθε υλοποίηση της τεχνολογίας εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες».

     

    Η Western Digital εξηγεί ότι οι WD Red δίσκοι έχουν σχεδιαστεί για SOHO NAS εφαρμογές «one to eight bays» με φόρτο 180 ΤΒ/έτος. Η εταιρεία δηλώνει ότι οι δίσκοι έχουν δοκιμαστεί με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές NAS, σε απάντηση της μεγάλης συζήτησης που έχει ανοιχτεί στα forums των NAS κατασκευαστών.

     

    Η WD ήταν φειδωλή ως προς το πώς σκοπεύει να επανορθώσει στους θυμωμένους χρήστες των προϊόντων της: «Ξέρουμε ότι εμπιστεύεστε τα δεδομένα σας στα προϊόντα σας και αυτό δεν είναι μικρή ευθύνη για εμάς. Εάν έχετε αγοράσει κάποιον WD Red δίσκο, παρακαλούμε να καλέσετε την υποστήριξη πελατών, εφόσον αντιμετωπίζετε θέματα επιδόσεων ή άλλα τεχνικά προβλήματα. Θα έχουμε διάφορες επιλογές για εσάς». (σ.σ. Μήπως κλείνει το μάτι για κάποιου είδους αντικατάσταση; )

     

    Η εταιρεία επίσης υπέδειξε στους πελάτες μεγάλων NAS υλοποιήσεων να σκεφτούν τις επιλογές των δίσκων WD Red Pro, WD Gold ή ακόμα και των Ultrastar enterprise HDDs.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.