Jump to content


  • yanni
    yanni

    Θα ανακοινώσει η Nvidia την επόμενη γενιά GeForce στην προσεχή Gamescom;

    Οι φήμες για την ημερομηνία διάθεσης της επόμενης γενιάς καρτών γραφικών της Nvidia καλά κρατεί. Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από την διάθεσης της τελευταίας γενιάς, αρχιτεκτονικής Pascal, αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο για το πότε θα δούμε τον διάδοχο αυτής της γενιάς, αρχιτεκτονικής Turing. Τελευταίες φήμες μιλάνε για την Gamescom τον Αύγουστο, ενώ φαίνεται να απαντάται το ερώτημα όσον αφορά την ονομασία των μοντέλων.

     

    Μόλις πριν λίγες μέρες γράφαμε ότι μεγάλος κατασκευαστής καρτών γραφικών είχε επιστρέψει 300.000 GPUs στην Nvidia, λόγω της σημαντικής μείωσης στις πωλήσεις καρτών γραφικών, με την Nvidia να φημολογείται ότι καθυστερεί την διάθεση της νέας γενιάς προκειμένου να ξεστοκάρει την ήδη διαθέσιμη στην αγορά. Λίγες βδομάδες πριν ο διευθύνον σύμβουλος της Nvidia έλεγε ότι οι gamers θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ καιρό μέχρι να δουν μια νέα γενιά καρτών γραφικών.

     

    Δεν είναι γνωστό το πως μεταφράζεται αυτό το "πολύς καιρός" ή το πόσο χρόνο χρειάζεται η Nvidia να ξεπουλήσει το υπάρχον στοκ, αλλά αυτές τις μέρες η εταιρία έστειλε προσκλήσεις για την Gamescom η οποία διεξάγεται στις 21 Αυγούστου. Στις προσκλήσεις δεν φαίνεται να γίνεται αναφορά σε νέα γενιά καρτών γραφικών, αλλά μόνο υποσχέσεις για παρουσιάσεις των τελευταίων κορυφαίων τίτλων παιχνιδιών. Και δεδομένου ότι η σειρά GeForce είναι μια gaming σειρά καρτών γραφικών, υπάρχουν αρκετοί που μιλάνε για πιθανή ανακοίνωση της νέας γενιάς. Βέβαια, ανάλογες προσκλήσεις στέλνει και η AMD και από την AMD δεν περιμένουμε κάτι νέο.

     

    Λύση πάντως φαίνεται να δίνεται στο θέμα της ονομασίας. Είναι η περίοδος φαίνεται, των ονοματολογικών. Έτσι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Lenovo Rex Stover, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στον YouTuber Brainbean, στο πλαίσιο της E3, η επόμενη σειρά καρτών γραφικών της Nvidia θα είναι η σειρά 11. Οπότε δεν θα δούμε κάποια νέα GTX 2080, αλλά μια νέα GTX 1180, με τον εκπρόσωπο της Lenovo να δίνει συγκεκριμένα αυτό το όνομα στην επόμενη κορυφαία κάρτα της εταιρίας.

     

    Τέλος, να αναφέρουμε ότι πριν λίγες μέρες στο διαδίκτυο είχε κάνει την εμφάνισή του ένα πρωτότυπο, το οποίο φαίνεται να απεικονίζει μια από τις νέες κάρτες γραφικών της Nvidia, σε πολύ πρώιμο στάδιο ανάπτυξης. Η κάρτα προορίζεται για μια ιδιαίτερα μεγάλη GPU, η οποία δεν ήταν ακόμα τοποθετημένη πάνω στην κάρτα. Δεν απουσίαζαν όμως τα τσιπάκια μνήμης, τα οποία ήταν τύπου GDDR6 της Micron, των οποίων η μαζική παραγωγή ξεκίνησε πρόσφατα. Πάντως η κάρτα θα μπορούσε να ανήκει τόσο στην σειρά Quadro, όσο και στην σειρά GeForce.

     

    Next-Gen-NVIDIA-Graphics-Card.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.