Jump to content


  • UltraB
    UltraB

    Και επίσημα πλέον η Tesla στην Ελλάδα

    Πριν από μερικές μέρες είχαμε πληροφορηθεί ότι η Tesla σκόπευε να ανοίξει παράρτημα στην χώρα μας. Μερικές μέρες αργότερα η είδηση επιβεβαιώνεται με την σχετική καταχώρηση που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και αναφέρει πως από την περασμένη Πέμπτη (22/02/2018) είναι γεγονός το ελληνικό παράρτημα της αμερικανικής εταιρίας του Elon Musk με επωνυμία Tesla Greece Μονοπρόσωπη ΙΚΕ και διακριτικό τίτλο Tesla Greece.

     

    Διαχειριστής της Tesla Greece έχει αναλάβει ο Stephan Werkman, οικονομικός διευθυντής της Tesla Motors στην ευρωπαϊκή δραστηριότητα της Tesla (Tesla Motors Netherlands B.V.) με έδρα την Ολλανδία.

    5a930658453ba_2_TeslaGreece(2).jpg

    Και επειδή ξέρουμε ότι όπως και εμείς, έτσι και εσείς θα αναρωτιέστε τι σκοπεύει η Tesla να κάνει στην Ελλάδα, η απάντηση είναι πως αρχικά θα δημιουργήσει ένα ακόμα νέο γραφείο έρευνας και ανάπτυξης. Το τέταρτο για την ακρίβεια καθώς ήδη δύο υφίστανται στην Ολλανδία και ένα στη Γερμανία με σκοπό να αξιοποιήσει όλο το ισχυρό ταλέντο της χώρας μας στην ανάπτυξη ηλεκτροκινητήρων, με τις πρώτες πληροφορίες να θέλουν το συγκεκριμένο R&D τμήμα (Έρευνας και Ανάπτυξης) να αποτελείται από περίπου 10 άτομα προσωπικό.

     

    Εδώ να σημειώσουμε ότι τρεις από τους κορυφαίους σχεδιαστές των ηλεκτροκινητήρων της Tesla, ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης (Principal Motor Designer), ο Κωνσταντίνος Μούρχας (Motor Design Engineer) και ο Βασίλης Παπανικολάου (Staff Motor Design Engineer), σπούδασαν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

     

    Η Tesla προέβη και σε επίσημες δηλώσεις για τη συγκεκριμένη κίνηση λέγοντας:

    Quote

    Η Tesla χτίζει ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, το οποίο θα αποτελείται από μια εξαιρετικά καταρτισμένη ομάδα μηχανικών. Αυτή η ομάδα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε περιορισμένες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για την επιτάχυνση της εξέλιξης της τεχνολογίας ηλεκτρικών κινητήρων μέσω στενής συνεργασίας με την ομάδα μας στις ΗΠΑ. Η Ελλάδα διαθέτει στον μηχανολογικό τομέα, στον τομέα των ηλεκτροκινητήρων. Τα πανεπιστήμια της, προσφέρουν προσαρμοσμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες για την τεχνολογία των ηλεκτρικών κινητήρων

     

    Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της, η Tesla σκοπεύει να εγκαταστήσει στην χώρα μας σταθμούς φόρτισης των ηλεκτρικών της οχημάτων, τους λεγόμενους Tesla Superchargers, σε περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Λαμίας, των Ιωαννίνων και της Σπάρτης. 


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.