Jump to content


  • yanni
    yanni

    Κατά 51% καταρρέουν οι αποστολές smartwatches, ενώ η Emporio Armani εισέρχεται και αυτή στην αγορά

    Τα τελευταία νούμερα της IDC δείχνουν ότι ο κόσμος δεν έχει πειστεί ακόμα όσον αφορά την αναγκαιότητα αγοράς ενός smart watch. Έτσι οι αποστολές smart watches από τους κατασκευαστές προς τα καταστήματα συνέχισαν να παρουσιάζονται σημαντικά μειωμένες σε σχέση με πέρσι. Την ίδια στιγμή η γνωστή μας εταιρία Emporio Armani αποφάσισε να εισέλθει και αυτή στην αγορά ανακοινώνοντας ένα νέο hybrid smartwatch.

     

    Το δεύτερο τρίμηνο του 2016, η αγορά των smartphones είχε παρουσιάσει πτώση της τάξης του 32% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Για το τρίτο τρίμηνο τα πράγματα φαίνονται ακόμα χειρότερα, με της αποστολές smart watches από τους κατασκευαστές προς τα καταστήματα να είναι μειωμένες κατά 51%. Η Apple παραμένει στην κορυφή της αγοράς, με 1,1 εκατομμύρια smart watches, νούμερο σημαντικά μειωμένο σε σχέση με τα 3,9 εκατομμύρια την ίδια περίοδο πέρσι, αν και αρκετό για να της εξασφαλίσει το 41,3% της αγοράς. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Garmin με 600 χιλιάδες smart watches και μερίδιο αγοράς 20,5%, σημειώνοντας ένα τεράστιο άλμα σε σχέση με πέρσι όπου έλεγχε μόλις το 2,3% της αγοράς. Η Samsung ακολουθεί με 400 χιλιάδες κομμάτια, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν η Lenovo και η Pebble με 100 χιλιάδες κομμάτια έκαστη.

     

    smart watch sales q3 2016.jpg

     

    Σύμφωνα με την IDC, σημαντικό ρόλο σε αυτή την μείωση είχε η στάση αναμονής πολλών καταναλωτών που περίμεναν να δουν πρώτα την δεύτερη έκδοση του Apple smart watch που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβρη. Επίσης η απόφαση της Google να καθυστερήσει Android Wear 2.0, ίσως να μην επέτρεψε σε πολλούς κατασκευαστές να ανακοινώσουν νέα μοντέλα.

     

    Νέο μοντέλο πάντως ανακοίνωσε η Emporio Armani, η οποία έτσι εισέρχεται και αυτή στην αγορά. Το νέο μοντέλο το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Fossil, είναι το Emporio Armani Connected Watch, το οποίο είναι ένα hybrid smart watch και όχι ένα πλήρες smart watch. Διατηρεί αναλογικό καντράν και άρα ένα πιο παραδοσιακό στυλ, διαθέτει όμως και δυνατότητες που βρίσκουμε σε ένα smart watch. Έτσι υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με το smart phone μέσω bluetooth και εφαρμογής διαθέσιμης τόσο για iOS όσο και για Android, με το smart watch να δονείται όταν έχουμε λήψη κάποιας ειδοποίησης. Ενσωματώνονται δυνατότητες monitor sleep και activity tracking, η δυνατότητα χειρισμού της αναπαραγωγής μουσικής, η ενεργοποίηση της κάμερας του smart phone και μοναδικές λειτουργίες, όπως η δυνατότητα ένδειξης διαφορετικής ζώνης ώρας.

     

    581665ad43d5e-Emporioarmaniconnectedwatch2.jpg

     

    Το νέο hybrid smart watch της Emporio Armani θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα και τιμές από $250 έως $400. Η Emporio Armani φημολογείται ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα ανακοινώσει την διαθεσιμότητα και ενός πλήρους smart watch.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.