Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Κινέζικος όμιλος προσφέρει 1.2 δισ. δολάρια για την εξαγορά του Opera

    Η νορβηγική εταιρία επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε αυτή την προσφορά από τις εταιρίες Kunlun Tech και Qihoo 360, οι οποίες υποστηρίζονται από τους επενδυτικούς οίκους Golden Brick Silk Road και Yonglian. Η Kunlun Tech είναι μια gaming εταιρία που τελευταία επένδυσε στην gay dating εφαρμογή Grindr και η Qihoo είναι μια εταιρία που κατασκευάζει antivirus αλλά έχει και τον δικό της browser.

     

    Η προσφορά αυτή για την εξαγορά του Opera έναντι 1.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σημαίνει ότι η κινέζικη κοινοπραξία αξιολογεί την μετοχή της εταιρίας πάνω από 53 τοις εκατό από όσο έκλεισε τον Φεβρουάριο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μετοχή της έχει σταματήσει να είναι διαθέσιμη στο χρηματιστήριο του Όσλο και έχουν αναβληθεί οι ανακοινώσεις για τα οικονομικά της στοιχεία.

     

    Διάφορες πηγές αναφέρουν ότι η προσφορά θα γίνει δεκτή ομόφωνα από τους μετόχους της. Ο πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου Lars Boilesen δήλωσε :

     

    "Υπάρχει μία ισχυρή στρατηγική και επιχειρηματική λογική στην εξαγορά του Opera από την κοινοπραξία αυτή. Πιστεύουμε ότι με την τεχνογνωσία και την ισχυρή παρουσία της στις αναπτυσσόμενες αγορές, θα γίνει ένας ισχυρός ιδιοκτήτης του Opera. H κοινοπραξία θα ισχυροποιήσει τη θέση του Opera και θα μας βοηθήσει να παρέχουμε στους χρήστες και στους συνεργάτες μας ακόμα περισσότερες καινοτομίες και θα επιταχύνουν τα σχέδιά μας για επέκταση και ανάπτυξη".

     

    Η θετική στάση του Opera όσον αφορά την εξαγορά αυτή, δεν εκπλήσσει κανέναν αφού η εταιρία είναι σε αναζήτηση αγοραστή από το 2015. Εκτός από τον γνωστό browser, η εταιρία είναι γνωστή και για τον browser για κινητές συσκευές αλλά και για την τεχνολογία συμπίεσης δεδομένων, ιστοσελίδων και video με σκοπό την μείωση των δεδομένων που χρειάζονται οι κινητές συσκευές για το internet αλλά και για τις υπηρεσίες online διαφημίσεων.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.