Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Κυκλοφόρησε επίσημα το Android 10. Τα τηλέφωνα Google Pixel λαμβάνουν ήδη την αναβάθμιση

    Μετά από πολλούς μήνες που βρισκόταν σε έκδοση beta και πολλούς πειραματισμούς σχετικά με τη λειτουργία των gestures, η Google επισήμως κυκλοφόρησε την τελική έκδοση του Android 10. Οι χρήστες τηλεφώνων Google Pixel ξεκίνησαν ήδη να λαμβάνουν την αναβάθμιση. Η Google ανακοίνωσε ότι εργάζεται με τους συνεργάτες της (δηλαδή άλλους κατασκευαστές τηλεφώνων), ώστε να αναβαθμιστούν και άλλες συσκευές εντός του έτους.

     

    Στα νέα χαρακτηριστικά του Android 10, πέρα από το νέο σύστημα gestures, περιλαμβάνονται αυστηρότερα permissions και privacy controls, ένα νέο "Focus Mode" που θα απενεργοποιεί εφαρμογές που ενοχλούν τον χρήστη, απλούστερος έλεγχος των ειδοποιήσεων, νέο Dark Theme κ.α.

     

    Ένα σημαντικό στοιχείο του Android 10 θα είναι αόρατο στους χρήστες: Πρόκειται για το "Project Mainline" που θα επιτρέπει στην Google να δημοσιεύει critical security patches απευθείας από το Google Play παρακάμπτοντας τους κατασκευαστές ή τους παρόχους οι οποίοι συνήθως καθυστερούν να εκδώσουν τα σχετικά updates. Τα τηλέφωνα που θα αναβαθμιστούν από Android 9 σε Android 10 δεν θα το υποστηρίζουν, αλλά πρόκειται για χαρακτηριστικό που θα έχουν οι νέες συσκευές που θα κυκλοφορήσουν με Android 10.

     

    Δεν θα είναι όλα τα χαρακτηριστικά του Android 10 άμεσα διαθέσιμα σε όλες τις συσκευές. Π.χ. το Focus Mode ξεκινά σε μορφή beta, ενώ το "Live Cation", ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει σε πραγματικό χρόνο audio και video capture, θα είναι διαθέσιμο μεταγενέστερα.

     

     

    Το χαρακτηριστικό όμως που έχει τραβήξει την περισσότερη προσοχή (θετική ή αρνητική, θα το κρίνουν οι χρήστες) είναι το νέο σύστημα των gestures που λειτουργεί παρόμοια με τα τηλέφωνα της Apple και καταργεί ουσιαστικά το παραδοσιακό σύστημα που όλοι ξέραμε στο android με τα τρία πλήκτρα, back, home, recents. Πλέον η λειτουργία "back" θα πραγματοποιείται με swipe από τα αριστερά ή τα δεξιά της οθόνης. Ευτυχώς, για όσους δεν θα μπορέσουν να συνηθίσουν το νέο σύστημα, υπάρχει η επιλογή για την παραδοσιακή λειτουργία του Android με τα τρία πλήκτρα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.