Jump to content



  • yanni
    yanni

    Κυκλοφόρησε ο Firefox 58, ταχύτερος και με νέα χαρακτηριστικά

    Η Mozilla κυκλοφόρησε την έκδοση 58 του Firefox, για Windows, Linux, Mac και Android. Η νέα έκδοση υπόσχεται ακόμα ταχύτερο σερφάρισμα στο διαδίκτυο, ομαλή απεικόνιση των γραφικών και στην περίπτωση της έκδοσης για Android, βελτιωμένη υποστήριξη για progressive web apps και διαχείρισης των bookmarks.

     

    Όπως αναφέρει η Mozilla, η νέα έκδοση φέρνει βελτιστοποιήσεις στον τομέα των επιδόσεων, με τον Firefox να προσφέρει ομαλότερη και ταχύτερη εμφάνιση των γραφικών. Αυτό επιτυγχάνεται αφιερώνοντας ένα thread επεξεργαστή αποκλειστικά στην εμφάνιση των γραφικών. Επίσης βελτιώσεις υπάρχουν και στον τομέα της ταχύτητας φόρτωσης μιας σελίδας, μέσω της διαφοροποίησης της χρήσης της προσωρινής μνήμης για την Javascript.

     

    Firefox 58 -1.png

     

    Firefox 58 -2.png

     

    Από την έκδοση 58, μπορεί κάποιος να έχει ενεργοποιημένη την "Προστασία από παρακολούθηση"(Tracking Protection) ανά πάσα στιγμή και όχι μόνο όταν ανοίγει "Ιδιωτικά παράθυρα". Η ενεργοποίηση του χαρακτηριστικού αυτού, δεν επιτρέπει μόνο την περιορισμό της παρακολούθησης του χρήστη από τις διάφορες ιστοσελίδες, αλλά σε πολλές περιπτώσεις  επιταχύνει και το φόρτωμα μιας σελίδα έως και δύο φορές. Αυτό επιτυγχάνεται ήδη με χρήση κάποιου ad blocker, αλλά πλέον αποτελεί και εν γένη χαρακτηριστικό του Firefox.

     

     

    Όσον αφορά την έκδοση για Android, εκεί έχουμε δύο νέα χαρακτηριστικά. Το πρώτο έχει να κάνει με τα bookmarks, με την Mozilla να αναφέρει ότι πλέον επιτρέπεται η ταχύτερη, ευκολότερη και με περισσότερες δυνατότητες, οργάνωσή τους. Το δεύτερο χαρακτηριστικό έχει να κάνει με την καλύτερη υποστήριξη των Progressive Web Apps (PWA), ιστοσελίδων που μπορούν να εμφανίζονται στην επιφάνεια εργασίας ενός κινητού, όπως μια τυπική εφαρμογή Android. Αν ο χρήστης επισκεφτεί μια PWA ιστοσελίδα, θα εμφανιστεί ένα σύμβολο στην url bar, το οποίο θα επιτρέπει με ένα απλό πάτημα την δημιουργία ενός εικονιδίου στην επιφάνεια εργασίας του κινητού. με διπλό πάτημα πάνω στο εικονίδιο αυτό, ο χρήστης θα μπορεί να επισκεφτεί την εν λόγω ιστοσελίδα σε πραγματική full screen απεικόνιση, εκτός browser UI και χωρίς την παρουσία κάποιου address bar.

     

     

    Μπορείτε να κατεβάσετε την νέα έκδοση του Firefox από εδώ: The new, fast browser for Mac, PC and Linux | Firefox

    και εδώ: Mobile browsers for iOS and Android | Firefox


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.