Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Κυκλοφόρησε το LibreOffice 6.4 με «σχεδόν τέλεια» υποστήριξη αρχείων DOCX, XLSX και PPTX.

    Το LibreOffice 6.4 μόλις κυκλοφόρησε, για να υπηρετήσει ως η πιο πρόσφατη έκδοση της δημοφιλούς, ανοικτού λογισμικού, σουίτας office.

     

    Όπως αναμένεται από κάθε νέα έκδοση της σουίτας, η νέα έκδοση περιλαμβάνει πολλές βελτιώσεις, τόσο εμφανείς, όσο και κρυμμένες στον πυρήνα του λογισμικού.

     

    Σύμφωνα με το Document Foundation, τον οργανισμό που διευθύνει την ανάπτυξη αυτού του πακέτου λογισμικού ανοικτού κώδικα, το LibreOffice 6.4 είναι προσανατολισμένο στις επιδόσεις και διαθέτει "σχεδόν τέλεια υποστήριξη αρχείων DOCX, XLSX και PPTX".

     

    Η έκδοση 6.4 είναι η πρώτη σημαντική έκδοση της σουίτας, που συμβαίνει κατά την 10η επέτειο από την πρώτη παρουσίασή της στο ευρύ κοινό.

     

    Τα νέα χαρακτηριστικά.

     

    large.StartCenter.png

     

    Το άνοιγμα και η αποθήκευση των φύλλων εργασίας και των παρουσιάσεων γίνεται ταχύτερα από κάθε άλλη φορά, ενώ η προσθήκη εικονιδίων των σχετιζόμενων εφαρμογών στο "Start Center" κάνει ευκολότερη τη διάκριση αρχείων που ανοίγουν με συγκεκριμένες εφαρμογές.

     

    large.QR_dialog.png

     

    Το LibreOffice 6.4 επίσης διαθέτει την ενσωματωμένη δυνατότητα γεννήτριας QR code. Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία κωδικών που μπορούν να σαρωθούν (π.χ. από κάμερα κινητού) και οδηγούν σε υπερσυνδέσμους ή αποκαλύπτουν κάποιο μήνυμα. Διατίθεται επίσης η δυνατότητα να ρυθμιστεί η πολυπλοκότητα του QR code και να οριστεί και κάποιο πλαίσιο.

     

    Η δυνατότητα Redaction που εισήχθη με το LibreOffice 6.3, τώρα διαθέτει μια νέα αυτόματη λειτουργικότητα που επιτρέπει στους χρήστες να αποκρύψουν όλα τα δεδομένα σε ένα έγγραφο που συμφωνούν με κάποια προεπιλεγμένη λέξη, φράση κτλ. 

     

    Τα μενού περιεχομένου των υπερσυνδέσμων, τώρα είναι ενοποιημένα σε όλη τη σουίτα, δίνοντας τέσσερις επιλογές: Open, Edit, Copy Location και Remove.

     

    large.LO_Writer_6.4_Comments_on_images-750x414.png

     

    Αυτοί που κάνουν βαριά χρήση της δυνατότητας σχολιασμού εγγράφων θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τη δυνατότητα προσθήκης σχολίων τόσο σε εικόνες όσο και σε διαγράμματα, μέσα σε αρχεία κειμένου.

     

    Στις αξιοσημείωτες βελτιώσεις περιλαμβάνονται ακόμα:

    • QR code generator
    • App icons in Start Center
    • Automatic redaction
    • Faster help system
    • Table panel added to the Writer sidebar
    • Comments can be marked as resolved
    • Combine multiple text boxes into one in Draw, Impress
    • Sifr icon theme now supports large sizing
    • Checkbox to enable/disable sending crash reports

     

    Για έναν αναλυτικό κατάλογο των αλλαγών μπορείτε να διαβάσετε το επίσημο σημείωμα κυκλοφορίας.

     

    Πώς μπορείτε να κατεβάσετε το LibreOffice 6.4

     

    Το LibreOffice 6.4 είναι μια σουίτα ανοικτού λογισμικού που διατίθεται για Windows, macOS και Linux. Οι χρήστες μπορούν να την κατεβάσουν και να την χρησιμοποιήσουν δωρεάν από τον επίσημο ιστότοπο.

     

    Όσοι χρησιμοποιούν Ubuntu 18.04 LTS ή μεταγενέστερη έκδοση μπορούν να αναβαθμίσουν άμεσα στην τελευταία έκδοση του LibreOffice προσθέτοντας το ακόλουθο PPA:

    sudo add-apt-repository ppa:libreoffice/ppa

    Εναλλακτικά θα περιμένετε τα αποθετήρια της διανομής σας να ενημερωθούν και να γίνει η αναβάθμιση αυτόματα.

     

    Επίσης διατίθενται εκδόσεις Flatpak και Snap (sandboxed binaries) για εύκολο κατέβασμα και εκτέλεση του LibreOffice 6.4

     

    Εσείς τι γνώμη έχετε για το LibreOffice; Χρησιμοποιείτε ακόμα τη σουίτα της Microsoft ή έχετε κάνει τη μετάβαση στην εναλλακτική πρόταση ανοικτού λογισμικού που προσφέρει το LibreOffice;


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.