Jump to content



  • yanni
    yanni

    Μεγάλες εταιρίες συνεργάζονται για την δημιουργία προτύπων και την προώθηση της εικονικής πραγματικότητας

    Αυτή την εβδομάδα είχαμε σημαντικά νέα για τον χώρο της εικονικής πραγματικότητας ή αλλιώς, Virtual Reality(VR). Στον χώρο του hardware είχαμε την σύσταση του νέου μη κερδοσκοπικού οργανισμού, Global Virtual Reality Association (GVRA), ενώ στον χώρο του software, η Khronos Group ανακοίνωσε την πρωτοβουλία VR Standards.

     

    Ο οργανισμός Global Virtual Reality Association (GVRA) ξεκινάει έχοντας σημαντικά μέλη στις τάξεις του και πιο συγκεκριμένα τις Acer Starbreeze, Google, HTC VIVE, Samsung, την Oculus της Facebook και την Sony Interactive Entertainment. Ο GVRA αναλαμβάνει την ανάπτυξη και την προώθηση της εικονικής πραγματικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, με τα μέλη του να αναπτύσσουν και να μοιράζονται τις καλύτερες πρακτικές και τα αποτελέσματα ερευνών, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τους δεσμούς ανάμεσα σε όσους ασχολούνται με την εικονική κοινότητα, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται. Παράλληλα ο οργανισμός θα αποτελεί πηγή πληροφοριών για τους καταναλωτές, τους φορείς χάραξης πολιτικής και την βιομηχανία εκείνη η οποία δείχνει ενδιαφέρον για την εικονική πραγματικότητα.

     

    Global Virtual Reality Association.jpg

     

    Πάντως ενδιαφέρον παρουσιάζει η απουσία της Microsoft και της Valve.

     

    Παράλληλα και στον τομέα του software για εικονική πραγματικότητα, είχαμε την πρωτοβουλία από την Khronos Group για την δημιουργία μιας κοινής πλατφόρμας για ανάπτυξη εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πλήθος από APIs για την δημιουργία εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας, όπως τα Steam VR, Oculus, OSVR και Daydream, με αποτέλεσμα οι δημιουργοί να δυσκολεύονται να δημιουργήσουν μία εφαρμογή η οποία να λειτουργεί εξίσου σωστά παντού.

     

    Με την πρωτοβουλία VR Standards, η Khronos ελπίζει να προσφέρει ένα στάνταρ API, το οποίο θα λειτουργεί με κάθε διαθέσιμο σύστημα εικονικής πραγματικότητας και τους οδηγούς του που το συνοδεύουν. Η Khronos ελπίζει με λίγα λόγια το VR Standards να γίνει το Vulkan για την εικονική πραγματικότητα.

     

    2016-vr-graphic-2b.png

     

    Για την ώρα η νέα αυτή πρωτοβουλία της Khronos δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ανακοίνωση, με στόχο να γίνει κάτι πιο χειροπιαστό μετά από 18-24 μήνες. Πάντως ήδη έχει την υποστήριξη πλήθος εταιριών του χώρου, όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα, με πολλές άλλες εταιρίες να ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, αλλά χωρίς να θέλουν να δημοσιευτεί η συμμετοχή τους για την ώρα.

     

    2016-vr-graphic-1.png


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.