Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Με τη μεγάλη αξία των κρυπτονομισμάτων έρχονται και οι μεγάλες απάτες; Ιδρυτής ανταλλακτηρίου εξαφανίζεται μαζί με κρυπτονομίσματα αξίας 2 δισ. δολαρίων!

    Ο ιδρυτής ενός δημοφιλούς ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στην Τουρκία έχει εξαφανιστεί, με αναφορές στα μέσα ενημέρωσης που δείχνουν ότι εγκατέλειψε τη χώρα με 2 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς περίπου 300.000 απογοητευμένοι χρήστες έχουν χάσει ξαφνικά την πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

     

    Στην Τουρκία, η εθνική λίρα βρίσκεται σε μια συνεχή πτώση για εννέα συνεχόμενα χρόνια, προτρέποντας τους ανθρώπους να αναλάβουν ρίσκα σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τις αποταμιεύσεις τους και ίσως ακόμη και να κερδίσουν κάτι. Ως αποτέλεσμα, η πρόσφατη άνοδος των κρυπτονομισμάτων προσέλκυσε προβλέψιμα πολλούς επενδυτές που ήλπιζαν να προστατεύσουν τα χρήματά τους και πιθανώς να κερδίσουν περισσότερα. Αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καλά για αυτούς, καθώς το Thodex, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων της χώρας, κατέρρευσε.

     

    Οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να ελέγξουν τα κρυπτονομίσματα. Ως αποτέλεσμα, μπορούν να ανέλθουν γρήγορα σε ιστορικά υψηλά (ή να πέσουν γρήγορα), καθιστώντας τα ένα ιδιαίτερα ελκυστικό επενδυτικό μέσο, ειδικά για όσους θέλουν να πάρουν το ρίσκο. Στην Τουρκία, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης με μόλις 50.000 λίρες (περίπου 6.000 δολάρια ΗΠΑ) σε κεφάλαιο, σύμφωνα με το Bloomberg. Κατά συνέπεια, οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων εκτελούνται συχνά από άτομα χωρίς κατάλληλη χρηματοοικονομική εκπαίδευση που εξυπηρετούν μη ειδικευμένους επενδυτές που δεν κατανοούν όλους τους κινδύνους.

     

    Το Thodex ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στην Τουρκία με 700.000 χρήστες, πολλοί δελεασμένοι από μια εισαγωγική προσφορά «εκατομμυρίων» δωρεάν Dogecoins. Προφανώς, τα περισσότερα από αυτά τα Dogecoins δεν διανεμήθηκαν ποτέ.

     

    Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης λένε ότι έως και 391.000 χρήστες έχουν χάσει ξαφνικά την πρόσβαση στους λογαριασμούς τους. Ακολουθώντας τις αναφορές, η Thodex έκλεισε προσωρινά την πλατφόρμα για να αντιμετωπίσει μια «μη φυσιολογική διακύμανση στους λογαριασμούς της εταιρείας».

     

    Εν τω μεταξύ, ο Φαρούκ Φατίχ Οζέρ, ο ιδρυτής της Thodex, πέταξε στην Αλβανία, παίρνοντας μαζί του 2 δισεκατομμύρια δολάρια χρημάτων επενδυτών, αναφέρει το CNBC (επικαλούμενο τοπικά τουρκικά μέσα ενημέρωσης). Όπως θα περίμενε κανείς, το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά τη λεγόμενη «κόκκινη ειδοποίηση» από την Ιντερπόλ για τη σύλληψη του Οζέρ.

     

    Η Thodex αρνείται όλους τους ισχυρισμούς και λέει ότι το πρόβλημα επηρεάζει «μόνο» 30.000 από τους πελάτες της. Η εταιρεία δηλώνει επίσης ότι η ανακριβής αναφορά μέσων ενημέρωσης έχει καταστρέψει τη φήμη της, καθιστώντας αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας.

     

    "Οι ισχυρισμοί ότι [λογαριασμοί] 391.000 ανθρώπων εξαφανίστηκαν μετά από απώλεια περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο [αναφέρθηκε] στο κοινό στις 22.04.2021, είναι αβάσιμοι", ανέφερε μια δήλωση του Thodex. "Είναι απαραίτητο να κάνουμε αυτήν τη δήλωση προκειμένου να ανταποκριθούμε επειγόντως σε αυτούς τους ισχυρισμούς που υπερβαίνουν τα όρια της ειλικρίνειας και της συνείδησης."

     

    Ο ιδρυτής του Thodex δεσμεύεται να επιστρέψει τα χρήματα των επενδυτών, αλλά δεν έχει αποκαλύψει πώς και πότε σκοπεύει να το κάνει. Εν τω μεταξύ, ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τους επενδυτές είπε ότι τα χρήματα είναι πλέον "μη ανακτήσιμα", σύμφωνα με το Bloomberg.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.