Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Νέα εργαλεία για αύξηση επιδόσεων μέσω λεπτών ρυθμίσεων των επεξεργαστών Ryzen 5000 - OCCT v8.0.0 & CoreCycler

    Φαίνεται ότι ο ανταγωνισμός για το καλύτερο εργαλείο λεπτών ρυθμίσεων και βελτιστοποίησης CPU αυξάνεται με δύο ολοκαίνουργια εργαλεία, τα CoreCycler & OCCT's 8.0.0. Το OCCT 8.0.0, μάλιστα, προσφέρει τώρα υποστήριξη όχι μόνο για τους επεξεργαστές AMD Zen Ryzen 5000 αλλά και τη σειρά Core της Intel. Αυτά τα εργαλεία έρχονται να ανταγωνιστούν το ήδη καθιερωμένο AMD Ryzen Master και το CTR  του 1usmus, με το τελευταίο να προσφέρει ίσως την πιο γρήγορη και εις βάθος δυνατότητα βελτιστοποίησης των επιδόσεων για τους επεξεργαστές AMD Ryzen.

     

    Το OCCT είναι ένα πολύ γνωστό εργαλείο στους λάτρεις των υπολογιστών και τους overclocker. Το εργαλείο παρέχει μια σειρά επιλογών για λεπτές ρυθμίσεις και στατιστικών σε πραγματικό χρόνο διαφόρων λειτουργιών υλικού. Η έκδοση 8.0.0 έφερε το βασικό χαρακτηριστικό εναλλαγής πυρήνων (core cycling) που ουσιαστικά επιτρέπει στο βοηθητικό πρόγραμμα να κάνει κύλιση σε κάθε μεμονωμένο πυρήνα και να ελέγξει την καλύτερη δυνατή διαμόρφωση. Αυτή η δυνατότητα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την AMD στους Ryzen 5000 CPUs, στο AGESA 1.8.0.0 BIOS Firmware. Αρχικά, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μόνο το Curve Optimizer μέσω του εργαλείου Ryzen Master, αλλά το CTR 2.0 και οι τελευταίες κυκλοφορίες έχουν επίσης σημειώσει πρόοδο στην προσφορά καλύτερων δυνατοτήτων ρυθμίσεων από μόνα τους.

     

    large.OCCT-AMD-Ryzen-5000-Intel-Desktop-CPU-Core-Cycler-Optimization-Tool.png

     

     

    Ερχόμενοι στο CoreCycler, το οποίο είναι ένα εργαλείο που έγινε από το μέλος του φόρουμ της Computerbase, sp00n.82, το εργαλείο είναι ακόμα υπό ανάπτυξη, αλλά δίνει τη δυνατότητα εναλλαγής πυρήνων των AMD Ryzen 5000 για μεγάλο διάστημα π.χ. ολονύκτια. Αυτό παρέχει μια πιο λεπτομερή ανάλυση για τους χρήστες που θέλουν να έχουν μια πληρέστερη εικόνα για τους πυρήνες που έχουν την καλύτερη απόδοση και ποιοι πυρήνες πρέπει να αφεθούν στις προεπιλεγμένες, από την AMD, ρυθμίσεις. Το CoreCycler χρησιμοποιεί το Prime95 για να θέσει μια βάση για τη σταθερότητα κάθε ανεξάρτητου πυρήνα και δημιουργεί μια αναφορά στην οποία αναγράφονται όλα τα σφάλματα που παρουσιάστηκαν κατά τη φάση της δοκιμής. Η αναφορά παρέχει επίσης έναν οδηγό για τους χρήστες, ώστε να βελτιστοποιήσουν και να ρυθμίσουν τις παραμέτρους λειτουργίας του επεξεργαστή τους.

     

    large.CoreCycler-AMD-Ryzen-5000-Desktop-CPU-Tuning-Tool-Curve-Optimizer-_2.png

     

    Το CoreCycler είναι περισσότερο ένα χειροκίνητο και ελαφρώς δύσκολο εργαλείο σε σύγκριση με άλλα βοηθητικά προγράμματα overclocking & tuning, αλλά ο προγραμματιστής του δήλωσε ότι συλλέγει σχόλια από τους χρήστες και θα βελτιστοποιήσει περαιτέρω το εργαλείο στο μέλλον.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.