Jump to content


  • yanni
    yanni

    Νέα μέθοδο πληρωμής ετοιμάζει το eBay, η οποία θα αντικαταστήσει το PayPal

    eBay και PayPal πορεύονταν ως μία εταιρία μέχρι το 2014, οπότε και ανακοινώθηκε ο διαχωρισμός τους σε δύο ανεξάρτητες εταιρίες. Το 2015, όταν και ο διαχωρισμός τους ολοκληρώθηκε και τυπικά, οι δύο εταιρίες υπέγραψαν μια πενταετή συμφωνία μεταξύ τους, επιτρέποντας έτσι να διατηρήσουν τους στενούς τους δεσμούς, με το PayPal να αποτελεί ακόμα τον βασικό τρόπο πληρωμής σε αγορές από το eBay. Η  συμφωνία αυτή, η οποία λήγει στα μέσα του 2020, δεν φαίνεται να ανανεώνεται.

     

    Αντίθετα το eBay φαίνεται να ετοιμάζεται να υιοθετήσει ένα νέο σύστημα πληρωμών, δημιουργία της ολλανδικής Adyen, η οποία προσφέρει ήδη υπηρεσίες πληρωμής σε μεγάλες εταιρίες όπως η Netflix, η Spotify και η Uber. Η υπηρεσία αυτή πληρωμών, θα είναι ενσωματωμένη στις υπηρεσίες του eBay, που σημαίνει ότι δεν θα υφίσταται η ανάγκη σύνδεσης σε μια διαφορετική υπηρεσία όταν κάνουμε κάποια αγορά από το eBay, όπως γίνεται τώρα με το PayPal.

     

    Αυτό πιθανόν θα έχει θετικό αντίκτυπο και για τους πωλητές, μιας και τα έξοδα επεξεργασίας των πληρωμών θα μειωθούν. Εφόσον η όλη μετάβαση από το PayPal στην νέα υπηρεσία είναι επιτυχημένη, κερδισμένο θα είναι και το eBay, με τα έσοδά του να αναμένεται να αυξηθούν κατά δύο δισεκατομμύρια, σύμφωνα με την Recode.

     

    Το νέο σύστημα θα ξεκινήσει αρχικά και με περιορισμένη διαθεσιμότητα στην Βόρεια Αμερική ήδη από φέτος, ενώ εντός του 2019 θα έχουμε την ευρύτερη διάθεσή του. Έως το 2021 το eBay θεωρεί ότι η πλειοψηφία των πελατών του θα έχει υιοθετήσει την νέα μέθοδο πληρωμής. Το PayPal θα παραμείνει ως επιλογή για έως το 2023, μετά από σχετική συμφωνία των δύο εταιριών, αλλά δεν θα είναι προφανώς ο προτεινόμενος τρόπος πληρωμής.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.