Jump to content


  • yanni
    yanni

    Νέα μητρική X170-Extreme ECC από την Gigabyte

    Η Gigabyte ανακοίνωσε μία νέα μητρική για το LGA 1151 socket. Η νέα μητρική η οποία ονομάζεται X170-Extreme ECC, ανήκει στην κατηγορία των hi end μητρικών για workstations, αλλά απευθύνεται και στους enthusiasts οι οποίοι επιθυμούν να στήσουν ένα σύστημα με έναν από τους τελευταίους Intel Xeon επεξεργαστές.

     

    Η X170-Extreme ECC βασίζεται στο Intel C236 chipset και υποστηρίζει εκτός από τους επεξεργαστές i7 6ης γενιάς της Intel, Skylake και την σειρά επεξεργαστών Intel Xeon E3-1200 V5. Στον τομέα της μνήμης έχουμε υποστήριξη για μνήμη τύπου DDR4 ECC, που δικαιολογεί και εν μέρη την ονομασία της μητρικής. Η μητρική διαθέτει επίσης δύο PCI-Express 3.0 x16 (x8/x8 όταν χρησιμοποιούνται και οι δύο), μία τρίτη PCI-Express 3.0 x16 η οποία λειτουργεί ως x4 και είναι συνδεδεμένη με το PCH καθώς και τρεις PCIe 3.0 x1 για λοιπές κάρτες επέκτασης.

     

    56f4215144ede-X170-ExtremeECC2.jpg

     

    Η Gigabyte έχει επιλέξει έναν controller της Intel για την υποστήριξη USB 3.1 ο οποίος συνδέεται με το PCH μέσω PCI-Express 3.0 x4. Αυτό του επιτρέπει να προσφέρει την μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων των 10Gbits/sec σταθερά, σε αντίθεση με άλλους controllers που συνδέονται μέσω PCI-Express 3.0 x2. Από τις δύο USB 3.1 η μία είναι Type C και η άλλη Type A. Επιπλέον η μητρική διαθέτει και μία 40 Gb/s Thunderbolt 3 θύρα με bandwidth που φτάνει τα 40Gbits/sec και η οποία υποστηρίζει και DisplayPort 1.2 passthrough.

     

    Υπάρχουν δύο M.2 των 32 Gbits/sec και τέσσερις SATA-Express των 16 Gbits/sec, οι οποίες διαχωρίζονται σε οκτώ SATA III. Στα επιπλέον χαρακτηριστικά βρίσκουμε δύο Gigabit Ethernet θύρες, υψηλής ποιότητας υποσύστημα ήχου που βασίζεται σε επεξεργαστή της Creative, καθώς και το γνωστό Dual-UEFI BIOS της Gigabyte.

     

    Δεν έγιναν γνωστά τιμή και ημερομηνία διαθεσιμότητας.

     

    Το Guru3D δημοσίευσε μερικές επιπλέον αποκλειστικές φωτογραφίες της μητρικής. Μπορείτε να τις δείτε εδώ: Gigabyte X170-Extreme ECC Motherboard (exclusive photos)

     

    X170-Extreme ECC 3.jpg

     

    Πηγή: GIGABYTE Launches the X170-Extreme ECC Motherboard


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.