Jump to content


  • yanni
    yanni

    Νέα, οικονομικά προσιτή X370 μητρική από την ASRock για επεξεργαστές AMD Ryzen

    Για όσους θα ήθελαν μια οικονομική full ATX μητρική με το X370 chipset, η νέα X370 Pro 4 ίσως να είναι η μητρική που ψάχνουν. Η νέα αυτή μητρική της ASRock έρχεται με τιμή κοντά στα 100 ευρώ και στα χαρακτηριστικά της περιλαμβάνονται M2 θύρες, USB 3.1 και δύο θύρες PCIe 3.0 x16 με υποστήριξη για AMD Quad CrossFireX.

     

    Η μητρική υποστηρίζει όλους τους επεξεργαστές της AMD για το AM4 chipset, τόσο των Ryzen επεξεργαστών(Summit Ridge), όσο και των APUs οι οποίες περιλαμβάνουν και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών(Bristol Ridge και Raven Ridge). Η μητρική διαθέτει τέσσερις θέσεις για μνήμες DDR4 με συχνότητα λειτουργίας έως και 3200+ (OC), με την μέγιστη υποστηριζόμενη χωρητικότητα να είναι τα 64GB. Στον τομέα των αποθηκευτικών μέσων, η μητρική διαθέτει έξι SATA3(τέσσερις από το chipset και δύο μέσω ενός ASMedia ASM1061), μία Ultra M.2 (PCIe Gen3 x4), καθώς και μία M.2 (SATA3).

     

    X370 Pro4(L2).jpg

     

    Η μητρική διαθέτει πλήθος συνδέσεων, μεταξύ των οποίων και οκτώ USB 3.0. Από αυτές η μία είναι Type C, πέντε Type A, ενώ δύο ακόμα παρέχονται μέσω υποδοχής πάνω στην μητρική. Υπάρχουν τρεις έξοδοι εικόνας, μία D-SUB, μία DVI-D και μία HDMI, με την μητρική να υποστηρίζει τρεις οθόνες ταυτόχρονα. Για την Gigabit LAN θύρα χρησιμοποιείται το Realtek RTL8111GR, ενώ ο 7.1 ήχος παρέχεται από το Realtek ALC892. Η ASRock έχει εφοδιάσει την μητρική με ELNA Audio Caps, επιτυγχάνοντας έτσι πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου. Πέραν των δύο PCIe x16 που αναφέρθηκαν αρχικά, η μητρική διαθέτει και τέσσερις PCIe 2.0 x1 για κάρτες επέκτασης.

     

    X370 Pro4(L3).jpg

     

    Το Guru3D αναφέρει τιμή για την μητρική τα 95€. Για την ώρα τουλάχιστον, στο Skroutz η τιμή της φαίνεται να είναι κάπου στα 107€. Σε αυτή την τιμή απουσιάζουν η υποστήριξη για SLI και ο RGB φωτισμός.

     

    X370 Pro4(L4).jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.