Jump to content


  • yanni
    yanni

    Νέα πιστοποίηση θα εξασφαλίζει την ποιότητα των 4K HDMI καλωδίων

    .
    Για τον σκοπό αυτό η HDMI Licensing LLC, που βρίσκεται πίσω από το πρότυπο HDMI, ανακοίνωσε την έναρξη ενός νέου προγράμματος πιστοποίησης των HDMI καλωδίων, το οποίο θα ελέγχει και πιστοποιεί την ικανότητα ενός καλωδίου να μεταφέρει πληροφορίες με ρυθμό δεδομένων 18GBps που είναι απαραίτητο για το HDMI 2.0. Ένα καλώδιο που θα καλύπτει αυτές τις προδιαγραφές θα είναι ικανό να υποστηρίξει 2160p ανάλυση με 60Hz ρυθμό ανανέωσης, εκτεταμένο χρωματική παλέτα και HDR, ενώ επιπλέον θα ενσωματώνει και προδιαγραφές για μείωση των παρεμβολών από τις ασύρματες εκπομπές που βρίσκονται σήμερα σε κάθε σπίτι.

     

    Τα καλώδια που θα περνάνε με επιτυχία τους ελέγχους και θα λαμβάνουν την σχετική πιστοποίηση θα φέρουν ειδική σήμανση πάνω στην συσκευασία τους η οποία θα είναι δύσκολο να αντιγραφεί, ενώ μέσω εφαρμογής για κινητά θα μπορεί να σκαναριστεί, ώστε να επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά της άμεσα από τον ενδιαφερόμενο, είτε αυτός είναι κατασκευαστής, είτε διανομέας, είτε πωλητής λιανικής, είτε ο τελικός αγοραστής του προϊόντος.

     


    HDMI premium label


    HDMI premium

     


    Το μόνο που μένει να δούμε πλέον είναι το πόσο επιπλέον θα είναι το κόστος των καλωδίων που θα φέρουν την σήμανση αυτή, έναντι των υπολοίπων καλωδίων.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.