Jump to content



  • yanni
    yanni

    Νέα σειρά SSD ετοιμάζεται να διαθέσει στην αγορά η Intel

    Η Intel αναμένεται να ανακοινώσει και να διαθέσει εντός του Απριλίου μία νέα σειρά από SSDs. Η νέα σειρά θα είναι η Intel SSD 540S και ήδη άρχισε να εμφανίζεται στους καταλόγους online καταστημάτων.

     

    Η νέα σειρά θα χρησιμοποιεί τον  Silicon Motion SM2256 ο οποίος χρησιμοποιείται και στην σειρά BX200 της Crusial. Η μνήμη NAND θα είναι τύπου TLC  κατασκευασμένη στα 16nm και θα προέρχεται από την SK Hynix. Είναι η πρώτη φορά που η Intel χρησιμοποιεί TLC μνήμη, ενώ και η επιλογή της SK Hynix έναντι της Micron, δείχνει ότι η σχέση Intel Micron πλέον είναι πιο χαλαρή.

     

    intel-ssd.jpg

     

    Η σειρά 540S θα έρχεται σε χωρητικότητες από 120GB έως και 1TB, ενώ θα υπάρχουν μοντέλα τόσο σε μορφή δίσκου 2,5'', όσο και M.2. Με την Intel να μην έχει ακόμα ανακοινώσει επίσημα την σειρά, πηγή για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων SSDs είναι η Γερμανική μηχανή αναζήτησης τιμών Geizhalz η οποία εμφανίζει τα νέα μοντέλα.

     

    Οι επιδόσεις των νέων SSDs φαίνεται να είναι οι αναμενόμενες από SATA μοντέλα, με την σειριακή ταχύτητα ανάγνωσης να φτάνει τα 560MB/sec και η ταχύτητα σειριακής εγγραφής τα 480MB/sec. Οι τιμές φαίνεται να ξεκινάνε από τα 70 ευρώ για τα 120 GB και να φτάνουν τα 370 ευρώ για το 1TB.

     

    Πηγή: Intel to launch 540S-ssd with TLC nand flash memory


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.