Jump to content



  • yanni
    yanni

    Νέες μητρικές για την πλατφόρμα Greenlow από Gigabyte και ASRock

    .
    Η Gigabyte ανακοίνωσε συνολικά τέσσερα μοντέλα.

     


    MW31 SP0

     


    Το μοντέλο MW31-SP0 (link) έρχεται με υποστήριξη για SLI και CrossFire, δύο κάρτες δικτύου της Intel, θύρα COM, TPM υποστήριξη, M.2 και μια επιπλέον υποδοχή, η οποία χρησιμοποιείται για κάρτες επέκτασης. Η υποδοχή αυτή είναι αποκλειστική της Gigabyte και χρησιμοποιεί τέσσερις γραμμές PCIe 3ης γενιάς. Εκεί μπορούν να συνδεθούν κάρτες για 10 gigabit Ethernet, Thunderbolt 3 ή επιπλέον M.2 αποθηκευτικό μέσο. Η μητρική διαθέτει επιπλέον έναν Marvell 9230 controller ο οποίος παρέχει τέσσερις SATA θύρες, με την μητρική να διαθέτει συνολικά οκτώ.

     


    MW21 SE0

     

    Το μοντέλο MW21-SE0 (link), είναι τύπου Micro ATX και αποτελεί μια πολύ απλή βάση για να στήσει κάποιος ένα Workstation με τους νέους Xeon.

     

     

    MX11 PC0


    Το μοντέλο MX11-PC0 (link), είναι τύπου mini ITX και διαθέτει μισού ύψους πάνελ συνδέσεων στο πίσω μέρος του. Διαθέτει αρκετές ιδιαιτερότητες στον σχεδιασμό του, πέραν αυτού των πίσω θυρών, AST2400 controller, καθώς και σύνδεση SFF-8639 την οποία συναντήσαμε στους Intel SSD 750, με NVMe υποστήριξη. Η μητρική φαίνεται να είναι σχεδιασμένη για χρήση κυρίως σε servers.

     

     

    MX31 BS0

     

    Τέλος, έχουμε το μοντέλο MX31-BS0 (link) το οποίο και αυτό ακολουθάει σχεδίαση για χρήση κυρίως σε servers. Διαθέτει AST2400 controller, δύο θύρες δικτύου, M.2 θύρα και USB 2.0.

     

     


    Όσον αφορά την ASRock, αυτή ανακοίνωσε τρεις μητρικές.

     


    ASRock C236 WS

     


    Το μοντέλο C236 WS είναι μια full ATX μητρική με δύο PCIe 3.0 x8/x8 θύρες, μία PCIe x4 και δύο PCI, δύο κάρτες δικτύου της Intel, οκτώ θύρες SATA συνολικά με SATA Express υποστήριξη, και πλήθος θυρών USB 3.0. Η μητρική διαθέτει onboard audio(δεν έχουν όλες οι μητρικές onboard audio), COM θύρα και υποστήριξη TPM.

     


    ASRock  C236 WSI 1

     


    Το δεύτερο μοντέλο είναι το C236M WS (link), είναι micro ATX, έχει δύο κάρτες δικτύου, οκτώ θύρες SATA, M.2 (PCIe 3.0 x1) και SATA DOM. Οι τέσσερις θύρες επέκτασης της είναι PCIe 3.0 και υποστηρίζουν x4, x16, x1 και x8 ταχύτητες.

     


    ASRock C236 WSI

     


    Τέλος, το τρίτο μοντέλο της ASRock είναι το C236 WSI (link). Πρόκειται για μια mini ITX μητρική υποστηρίζει έως και 32GB ECC DDR4, έχει οκτώ SATA θύρες, δύο κάρτες δικτύου, PCIe 3.0 x16 και IO COM header πίσω. Ένα κενό που υπάρχει στο κάτω αριστερό μέρος της, αφήνει να εννοηθεί ότι μελλοντικά ίσως να υπάρξει και μια έκδοση του μοντέλου που θα διαθέτει Alpine Ridge controller με υποστήριξη για Thunderbolt 3 ή USB 3.1.

     

    Οι παραπάνω μητρικές αναμένεται να διακινηθούν μέσω B2B καναλιών, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε κάποια από αυτά τα μοντέλα και στην εμπορική αγορά.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.