Jump to content


  • yanni
    yanni

    Νέες παθητικές ψύκτρες της σειράς Alpine από την Arctic

    Για όσους θα ήθελαν ένα απόλυτα αθόρυβο σύστημα, η χρήση μιας παθητικής ψύκτρας θα μπορούσε να αποτελέσει επιλογή, εφόσον ο επεξεργαστής βέβαια δεν είναι υψηλής κατανάλωσης. Η Arctic αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε δύο νέες passive ψύκτρες της σειράς Alpine, δηλαδή ψύκτρες ικανές να ψύξουν κάποιους επεξεργαστές χωρίς την ανάγκη χρήσης ανεμιστήρα. Τα νέα μοντέλα είναι τα Alpine 12 και Alpine AM4 και είναι κατασκευασμένα εξολοκλήρου από αλουμίνιο.

     

    Το μοντέλο Alpine 12 είναι ουσιαστικά το Alpine 11, που είχε ανακοινωθεί στις αρχές του 2016, απλά σε ανοδιωμένο μαύρο. Η ψύκτρα είναι σχεδιασμένη για αποκλειστική χρήση με επεξεργαστές Intel LGA115x οι οποίοι έχουν TDP έως 35W, αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περιπτώσεις όπου το TDP μπορεί να φτάσει έως και τα 47W. Εναλλακτικά αν κάποιος δεν θέλει να την χρησιμοποιήσει αποκλειστικά ως passive μπορεί να στερεώσει πάνω έναν ανεμιστήρα των 92 χιλιοστών. Το βάρος της Alpine 12 είναι 508 γραμμάρια, οι διαστάσεις της 95 x 95 x 69 χιλιοστά και στην βάση της έχει προεγκατεστημένη πάστα MX-2.

     

    Alpine 12 -1.jpg

     

    Alpine 12.jpg

     

    Alpine 12 -2.jpg

     

    Όσον αφορά την Alpine AM4, αυτή για την ώρα προτείνεται να χρησιμοποιηθεί μόνο με τις χαμηλής κατανάλωσης APUs της AMD, όπως τα νέα μοντέλα Ryzen 5 2400GE και Ryzen 2 2200GE, τα οποία έχουν 35W TDP. Και εδώ πάντως η ψύκτρα μπορεί υπό προϋποθέσεις να χρησιμοποιηθεί και με επεξεργαστές όπου το TDP τους θα φτάνει τα 47W. Τα τεχνικά της χαρακτηριστικά είναι ίδια με αυτά της Alpine 12, με μοναδική διαφορά ότι η AM4 έκδοση είναι συμβατή με το AM4 socket της AMD και μόνο αυτό.

     

    Alpine AM4 -1.jpg

     

    Alpine AM4.jpg

     

    Alpine AM4 -2.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.