Jump to content



  • yanni
    yanni

    Νέες πληροφορίες για τα Vega 10, 11 και 20 της AMD

    Δύο νέα άρθρα ανέβηκαν τις τελευταίες ώρες σε Fudzilla και Videocards όσον αφορά τις μελλοντικές GPUs της AMD. Το άρθρο στο Fudzilla επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες από δικές του, αξιόπιστες πηγές, όσον αφορά την υπολογιστική ισχύ του Vega 10. Από την άλλη, το Videocardz επικαλούμενο δικές του, επίσης αξιόπιστες πηγές, αποκαλύπτει γενικότερα τα σχέδια της AMD για το μέλλον, ενώ επιβεβαιώνει και τις πληροφορίες του Fudzilla για την υπολογιστική ισχύ του Vega 10.

     

    Ξεκινώντας από το άρθρο του Fudzilla, σύμφωνα με τις πηγές του site, η υπολογιστική ισχύ του Vega 10 θα φτάνει τα 24Tflops σε half precision και 12TFlops σε single precision. Αυτό φέρνει το Vega 10 λίγο πιο πάνω από το P100 της Nvidia το οποίο προορίζεται για χρήση σε super computers και χρησιμοποιεί HBM2 μνήμη. Το P100 έχει υπολογιστική ισχύ η οποία φτάνει τα 21.2 TFlops half precision και 10.6 TFlops single precision.

     

    Από την άλλη το άρθρο στο Videocardz μας ενημερώνει ότι το Vega 10 θα γίνει διαθέσιμο το πρώτο τρίμηνο του 2017, θα έχει 64 Compute Units και 24TF 16-bit computing power, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Fudzilla. Vega 10 θα βασίζεται στην GFX9 αρχιτεκτονική και θα κατασκευάζεται με μεθόδους κατασκευής 14nm. Η μνήμη του θα είναι 16GB τύπου HBM2 με bandwidth που θα φτάνει τα 512 Gbps. Το TDP αναμένεται να φτάνει τα 225W. Μάλιστα μια κάρτα με δύο Vega 10 θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2017, με το TDP να αναμένεται να είναι κάπου στα 300W.

     

    Μετά το Vega 10 θα ακολουθήσει το Vega 20, το οποίο θα βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική GFX9, αλλά θα κατασκευάζεται με μεθόδους κατασκευής των 7nm. Η μνήμη του θα είναι 32GB τύπου HBM2, με το bandwidth να φτάνει το 1 TB/s. Το TDP θα είναι κάπου στα 150W και θα υποστηρίζει το νέο PCI-Express 4.0. Και αυτό θα διαθέτει 64 Compute Units.

     

    Όσον αφορά την κωδική ονομασία GFX9, πρόκειται για έναν αύξων κωδικό που χρησιμοποιείται εσωτερικά στο Radeon Group για τις αρχιτεκτονικές. Έτσι η αρχιτεκτονική του Hawaii ήταν η GFX7 και του Polaris η GFX8.

     

    Του χρόνου επίσης η AMD θα αντικαταστήσει το Polaris 10 με το νέο Vega 11. Δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για αυτό.

     

    Τέλος, όσον αφορά τα Navi 10 και Navi 11, αυτά φαίνεται να έρχονται το 2019, που σημαίνει ότι πηγαίνουν πιο πίσω σε σχέση με τα μέχρι τώρα γνωστά roadmaps.

     

    AMD-Graphics-Roadmap-Vega-10-GPU.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.