Jump to content



  • yanni
    yanni

    Νέες mini ITX μητρικές με ενσωματωμένους επεξεργαστές Intel "Gemini Lake"

    Η Intel ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα τους τελευταίας γενιάς επεξεργαστές χαμηλής κατανάλωσης, κατηγορίας Atom, "Gemini Lake". Οι κατασκευαστές φορητών, mini PC, αλλά και μητρικών καρτών, έχουν ήδη αρχίσει και παρουσιάζουν προϊόντα που αξιοποιούν τους νέους αυτούς επεξεργαστές. Τελευταία παραδείγματα οι νέες μητρικές τύπου mini ITX από τις Gigabyte και ASRock.

     

    Η ASRock ανακοίνωσε δύο μητρικές mini ITX με "Gemini Lake" επεξεργαστές. Πρόκειται για τα μοντέλα ASRock J4105-ITX και J4105B-ITX τα οποία χρησιμοποιούν τον επεξεργαστή Celeron J4105, ο οποίος διαθέτει τέσσερις πυρήνες "Goldmont Plus", με γραφικά Intel UHD 620. Η κάρτα γραφικών υποστηρίζει 10bpc HEVC video encoding και decoding, καθώς και νέα DRM πρότυπα τα οποία απαιτούνται για το playback streaming υπηρεσιών σε αναλύσεις έως και 4K, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Netflix.

     

    Οι μητρικές διαφέρουν στον αριθμό και το είδος των υποδοχών, με την J4105B-ITX να υποστηρίζει και RS232 και LPT για όσους χρειάζονται αυτές τις παλιού τύπου υποδοχές. Η ψύξη του επεξεργαστή γίνεται παθητικά, καθιστώντας τις μητρικές ιδανικές για δημιουργία αθόρυβων συστημάτων, ενώ η ύπαρξη δύο υποδοχών DDR4 SO-DIMM επιτρέπει έως και 8GB μνήμης σε dual channel. Το TechPowerUp αναφέρει ότι οι μητρικές αναμένεται να κοστολογηθούν κοντά στα $170, με βάση ότι ο επεξεργαστής κοστολογείται στα $107, αλλά το πιθανότερο είναι η τιμή να είναι σημαντικά χαμηλότερη, ακόμα και χαμηλότερη από την αναγραφόμενη στην ιστοσελίδα της Intel τιμή του επεξεργαστή.

     

    ASRock J4105-ITX.jpg

     

    ASRock J4105B-ITX.jpg

     

    Η Gigabyte από την μεριά της ανακοίνωσε την νέα της mini ITX μητρική J4005N D2P. Στο δελτίο τύπου της εταιρίας γίνεται αναφορά για μια νέα σειρά μητρικών J/N με τους νέους επεξεργαστές "Gemini Lake". Η νέα σειρά θα διατίθεται τόσο με Pentium Silver, όσο και με Intel Celeron επεξεργαστές, οπότε μάλλον μιλάμε για μία μητρική, η οποία θα κυκλοφορεί σε δύο τουλάχιστον εκδόσεις, με την μόνη ίσως διαφορά το μοντέλο του επεξεργαστή που θα ενσωματώνεται. Ο επεξεργαστής θα ψύχεται με παθητικό σύστημα ψύξης, δηλαδή χωρίς ανεμιστήρα, ενώ στα τεχνικά χαρακτηριστικά της μητρικής περιλαμβάνονται HDMI 2.0, PCIe Gen2 x2 M.2 για NVMe SSD, υποστήριξη για UDIMM DDR4 μνήμη με ταχύτητα έως και 2400MHz. Ακόμα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

     

    Gigabyte J4005N D2P.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.