Jump to content


  • yanni
    yanni

    Νέοι DirectX 12 οδηγοί από Intel, AMD και Nvidia

    .
    Η AMD διέθεσε τους οδηγούς Catalyst 15.7.1 οι οποίοι προσφέρουν πλήρη υποστήριξη για τα Windows 10 στις κάρτες γραφικών GCN αρχιτεκτονικής. Έτσι οι περισσότερες κάρτες γραφικών από την σειρά HD7000 ή νεώτερες, έρχονται με πλήρη υποστήριξη στο DirectX 12 και το μοντέλο WDDM 2.0. Εδώ θα πρέπει να προσέξει ο ενδιαφερόμενος αγοραστής κάποιας χαμηλού κόστους κάρτας γραφικών, μιας και η R5 230 για παράδειγμα, είναι rebrand της HD 6450 και άρα δεν υποστηρίζει DirectX 12 μιας και η HD 6450 δεν είναι GCN αρχιτεκτονικής.

     

    Η Nvidia από την μεριά της διέθεσε τους GeForce 353.62 WHQL οδηγούς, οι οποίοι προσφέρουν πλήρη υποστήριξη για τα Windows 10, στις κάρτες γραφικών που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Kepler και την αρχιτεκτονική Maxwell. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι κάρτες της σειράς 900 υποστηρίζουν πλήρως DirectX 12 και WDDM 2.0.

     

    Το ίδιο ισχύει για τις περισσότερες κάρτες της σειράς 700, αλλά και για τις περισσότερες της σειράς 600, όχι όμως για όλες. Για παράδειγμα η GT 730 και η GT 620 με 96 CUDA cores είναι rebrands της GT 430, η οποία είναι αρχιτεκτονικής Fermi. Αν και η Nvidia είχε ανακοινώσει ότι οι κάρτες αρχιτεκτονικής Fermi, ειδικότερα πέραν των παραπάνω παραδειγμάτων rebrands, οι σειρές 400 και 500, θα υποστηρίζουν DirectX 12 και WDDM 2.0 μέχρι την επίσημη παρουσίαση των Windows 10, αυτό τελικώς δεν κατέστη ακόμα εφικτό. Η υποστήριξη για αυτές τις κάρτες αναμένεται να έρθει, αλλά αργότερα.

     

    Τέλος και η Intel ανακοίνωσε νέους οδηγούς, ειδικότερα την έκδοση 15.40.4.64.4256, η οποία προσφέρει πλήρη υποστήριξη για τα Windows 10 στους επεξεργαστές της 4ης και 5ης γενιάς, οι οποίοι ενσωματώνουν κάρτες γραφικών Iris, Iris Pro ή HD Graphics. Επιπλέον υποστηρίζονται DirectX 11.3, PlayReady 3 και Miracast.

     

    Windows 10 screenshot

     

    Μια σημαντική λεπτομέρεια για όσους έχουν δύο κάρτες διαφορετικής γενιάς στο σύστημά τους, είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει οδηγός WDDM 1.3 και οδηγός WDDM 2.0 της ίδιας εταιρίας στα Windows 10 ταυτόχρονα. Αυτό γνωστοποιήθηκε τουλάχιστον από την ίδια την Nvidia σε σχετική ανάρτησή της στο site της. Με λίγα λόγια αν κάποιος έχει μια κάρτα αρχιτεκτονικής Fermi και μια κάρτα αρχιτεκτονικής Maxwell, δεν μπορεί να εγκαταστήσει ταυτόχρονα δύο Nvidia οδηγούς, έναν WDDM 1.3 για την Fermi κάρτα και έναν WDDM 2.0 για την Maxwell κάρτα. Αντίθετα δεν υπάρχει πρόβλημα αν οι κάρτες είναι διαφορετικών κατασκευαστών. Αν για παράδειγμα κάποιος έχει μια Nvidia κάρτα αρχιτεκτονικής Fermi στο σύστημά του και μια AMD κάρτα αρχιτεκτονικής GCN, θα μπορεί να εγκαταστήσει χωρίς πρόβλημα τον WDDM 1.3 οδηγό της Nvidia μαζί με τον WDDM 2.0 οδηγό της AMD.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.