Jump to content


  • yanni
    yanni

    Νέοι MacBook Pro φορητοί από την Apple, με επεξεργαστές Coffee Lake

    Η Apple προχώρησε στην αναβάθμιση της πλειοψηφίας των MacBook Pro, με τα νέα μοντέλα να είναι αναβαθμισμένα στο hardware κομμάτι, διατηρώντας όμως την ίδια εμφάνιση και διαστάσεις με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα μοντέλα. Η βασική αλλαγή στα νέα MacBook Pro, έχει να κάνει με τον επεξεργαστή, με τα νέα μοντέλα να χρησιμοποιούν επεξεργαστές Coffee Lake της Intel, στην θέση των επεξεργαστών Kaby Lake, με περισσότερους πυρήνες. Αυτή πάντως δεν είναι η μόνη αλλαγή που έχουν τα νέα μοντέλα.

     

    Τα μοντέλα που αναβαθμίζονται είναι τα μοντέλα με οθόνες 15 και 13 ιντσών που ενσωματώνουν το Touch Bar. Το οικονομικότερο μοντέλο των 13 ιντσών που δεν ενσωματώνει το Touch Bar δεν αναβαθμίζεται, αλλά παραμένει και συνεχίζει να πωλείται ως έχει. Όσον αφορά τον κεντρικό επεξεργαστή, το μοντέλο των 15 ιντσών ενσωματώνει τον Core i7-8750H, ο οποίος διαθέτει έξι πυρήνες με βασική συχνότητα λειτουργίας τα 2.2GHz. Σε Turbo ανεβαίνει έως και τα 4.1GHz. Να πούμε εδώ ότι η Apple αναφέρει ότι το μοντέλο των 15 ιντσών θα προσφέρεται και με i9 επεξεργαστή. Το μόνο διαθέσιμο μοντέλο από την Intel αυτή τη στιγμή είναι ο εξαπύρηνος Core i9 8950HK. Το νέο μοντέλο των 13 ιντσών ενσωματώνει τον επεξεργαστή Core i5-8259U, με τέσσερις πυρήνες στα 2.3GHz και Turbo συχνότητα  η οποία φτάνει έως τα 3.8GHz. και οι δύο επεξεργαστές ενσωματώνουν τεχνολογία HyperThreading, επιτρέποντάς τους την διαχείριση διπλάσιου αριθμού threads σε σχέση με τον αριθμό των πυρήνων τους.

     

    MacBook Pro 2018 -1.jpg

     

    Όπως αναφέρθηκε και αρχικά, οι αλλαγές δεν περιορίζονται μόνο στον επεξεργαστή. Έτσι, στο μοντέλο των 15 ιντσών, η μνήμη πλέον είναι τύπου DDR4 αντί για LPDDR3. Αυτό επιτρέπει στην Apple να διαθέσει το μοντέλο αυτό και με 32GB μνήμης, αντί 16GB που ήταν η μέγιστη ποσότητα μνήμης που υποστήριζε το περσινό μοντέλο. Επίσης η κάρτα γραφικών πλέον είναι η AMD Radeon Pro 555X, η οποία έχει 4GB μνήμης ακόμα και στην βασική έκδοση, αντί για 2GB που είχε η AMD Radeon Pro 555 στο περσινό βασικό μοντέλο των 15 ιντσών.

     

    Στην περίπτωση του μοντέλου των 13 ιντσών, η αναβάθμιση της κάρτας γραφικών έρχεται μέσω της αναβάθμισης του επεξεργαστή, με τον Core i5-8259U να ενσωματώνει την Intel Iris Plus 655 με 128MB eDRAM έναντι της Intel Iris Plus 650 με 64MB eDRAM που είχε το περσινό μοντέλο. Επιπλέον το μοντέλο των 13 ιντσών θα ενσωματώνει τον συνεπεξεργαστή T2 που ενσωματώνει και το μοντέλο των 15 ιντσών, κάτι που ίσως να σημαίνει αναβάθμιση και στις επιδόσεις του SSD του, μιας και ο συνεπεξεργαστής αυτός παίζει τον ρόλο και του SSD controller.

     

    MacBook Pro 2018 -2.jpg

     

    Στα κοινά χαρακτηριστικά και για τα δύο μοντέλα περιλαμβάνονται η υποστήριξη της τεχνολογίας True Tone για την οθόνη τους, τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα κορυφαία iPads, αναβαθμισμένο πληκτρολόγιο με μηχανισμό butterfly τρίτης γενιάς, αλλά και μεγαλύτερες μπαταρίες προκειμένου να διατηρήσουν τις 10 ώρες αυτονομίας, παρόλο το δυνατότερο hardware που ενσωματώνουν σε σχέση με τα περσινά μοντέλα.

     

    MacBook Pro 2018 -3.jpg

     

    Τα νέα μοντέλα είναι άμεσα διαθέσιμα από το online κατάστημα της Apple, ενώ στα μαγαζιά θα αρχίσουν να εμφανίζονται σύντομα. Το νέο MacBook Pro των 15 ιντσών με το Touch Bar θα ξεκινάει από τα 2399 δολάρια, ενώ το νέο MacBook Pro των 13 ιντσών με το Touch Bar θα ξεκινάει από τα 1799 δολάρια.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.