Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Νέος παίκτης στον χώρο της DRAM. H Κινεζική CXMT ξεκινά μαζική παραγωγή

    ChangXin Memory Technologies (CXMT), μία εκ των τριών κινεζικών εταιρειών με δυνατότητα παραγωγής DRAM, ανακοίνωσε στο 2019 World Manufacturing Convention ότι ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή DRAM δικιάς της ανάπτυξης.

     

    Η κινεζική κυβέρνηση έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην εγχώρια βιομηχανία DRAM με στόχο την απεξάρτηση από τις εισαγωγές. Παρ' όλα αυτά, οι κινεζικές εταιρείες έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους μέχρι να μπορέσουν να ανταγωνιστούν τα μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως οι Samsung, SK Hynix και Micron. Σύμφωνα με δημοσιευμένες έρευνες, το 2ο τρίμηνο του 2019, οι τρεις προαναφερθείσες εταιρείες κατείχαν το 45.7%, 28.7% και 20.5% της αγοράς αντίστοιχα.

     

    Η CXMT πάντως προχωρά με ταχείς ρυθμούς προκειμένου να μην απογοητεύσει το Πεκίνο. Σύμφωνα με τις αναφορές της ηγεσίας της εταιρείας, έχουν επενδυθεί σχεδόν 21,1 δισ. δολάρια στο project ανάπτυξης εγχώριας DRAM και επιπλέον 2,5 δισ. δολάρια σε R&D. Αυτή τη στιγμή η δυνατότητα παραγωγής της εταιρείας είναι 120.000 wafers ανά μήνα, στα αρχικά στάδια. Πριν το τέλος του χρόνου ελπίζουν να μπορούν να παραδώσουν.

     

    Στο σχεδιαστικό επίπεδο, η CXMT βασίζεται σε τεχνολογία 18nm, ενώ ο ανταγωνισμός βρίσκεται στα 16nm ή 12nm. Συνεπώς πρέπει να τρέξουν ακόμα περισσότερο προκειμένου να ανταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο. Οι Κινέζοι λέγεται ότι έχουν αντλήσει "έμπνευση" από την τεχνολογία της Qimonda, αλλά με πολλές τροποποιήσεις ώστε να μειωθεί η επίδραση αμερικανικής τεχνολογίας στα προϊόντα τους. Πρόσφατα αναφέρθηκε ότι έπρεπε να διακόψουν και την παραγωγή λόγω της αδυναμίας προμήθειας αμερικανικών προϊόντων μετά τον εμπορικό πόλεμο Ηνωμένων Πολιτειών - Κίνας. 

     

    Σε κάθε περίπτωση, η δυναμική είσοδος της CXMT στην αγορά DRAM είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Εάν καταφέρουν οι Κινέζοι να κλείσουν το τεχνολογικό χάσμα από τους κορυφαίους παραγωγούς, μπορεί να δούμε τις τιμές DRAM να πέφτουν περισσότερο και τις εξελίξεις να τρέχουν πιο γρήγορα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.