Jump to content


  • yanni
    yanni

    Νέο Define R6 από την Fractal Design

    Η fractal Design ανακοίνωσε αυτές τις μέρες το νέο Define R6, το οποίο έρχεται να διαδεχθεί το Define R5 που είχε παρουσιαστεί πριν τρία χρόνια. Το R6 είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει αυξημένες δυνατότητες ψύξης των εξαρτημάτων που θα φιλοξενεί, αλλά και αθόρυβη λειτουργία χάρη στο υλικό απορρόφησης θορύβου με το οποίο είναι επενδυμένο. Πλήθος θέσεων στις οποίες μπορούν να τοποθετηθούν αποθηκευτικά μέσα των 2,5'' ή των 3,5'' και ενσωματωμένο HUB ανεμιστήρων PWM, είναι μερικά ακόμα από τα χαρακτηριστικά του.

     

    Πιο αναλυτικά το Define R6 διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με την μία από αυτές να διαθέτει τζάμι υψηλής αντοχής που καλύπτει το σύνολο της μίας πλευράς του. Τα υλικά κατασκευής του είναι το αλουμίνιο και το ατσάλι. Μπορεί να δεχθεί μητρικές ITX, mATX, ATX και eATX(πάχους έως 285 χιλιοστών), κάρτες γραφικών με μήκος έως και 440 χιλιοστά(εφόσον δεν έχει τοποθετηθεί ανεμιστήρας μπροστά), σύστημα ψύξης επεξεργαστή με ύψος έως 185 χιλιοστά και τροφοδοτικό με μήκος έως και 300 χιλιοστά. Υπάρχουν πλήθος θέσεων για αποθηκευτικά μέσα των 2,5'' ή των 3,5'', στις οποίες περιλαμβάνονται universal drive trays, αλλά και στάνταρ θέσεις, όπως στην πλάτη της μητρικής, αλλά και στο πάνω μέρος του καλύμματος του τροφοδοτικού, το οποίο κάλυμμα αξιοποιείται και για κρύψει τα καλώδια και να επιτρέψει έτσι ένα πιο όμορφο και καθαρό εσωτερικό του κουτιού.

     

    Fractal Desigh Define 6 1.jpg

     

    Το R6 είναι σχεδιασμένο να μπορεί να δεχθεί έως εννέα ανεμιστήρες, με την Fractal Design να έχει προ εγκατεστημένους τρεις ανεμιστήρες Dynamic X2 GP-14 των 140 χιλιοστών. Στις θέσεις των ανεμιστήρων υπάρχει φίλτρο για την σκόνη, ενώ η Fractal Design έχει επενδύσει το R6 με υλικό απορρόφησης θορύβου, για πιο αθόρυβη λειτουργία του συστήματος. Με το Nexus+ Smart Hub που ενσωματώνει το R6, ο κάτοχός του μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό περιστροφής έξι επιπλέον ανεμιστήρων κουτιού, καθώς και τριών PWM ανεμιστήρων, μέσω της μητρικής. Για όσους θα ήθελαν κάτι παραπάνω στον τομέα της ψύξης, το R6 μπορεί να δεχθεί και συστήματα υδροψύξεων, μπροστά και πάνω, με διαστάσεις ψυγείου έως και 360 χιλιοστά, καθώς και κάτω με διαστάσεις έως και 280 χιλιοστά. Υπό προϋποθέσεις μπορεί να δεχθεί και σύστημα υδρόψυξης των 420 χιλιοστών στο πάνω μέρος του.

     

     

    Στα επιπλέον ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του R6 περιλαμβάνονται ακόμα, αναστρέψιμη μπροστινή πόρτα η οποία διαθέτει σύστημα διπλής στήριξης, τεχνολογία ModuVent τρίτης γενιάς,  η οποία επιτρέπει στους χρήστες να διαλέξουν το αν θα έχουν κλειστό το πάνω μέρος του κουτιού για μέγιστη ηχομόνωση ή ανοιχτό για μέγιστη δυνατότητα ψύξης, Modular Storage Plate, η οποία επιτρέπει την αλλαγή της εσωτερικής διάταξης στο σημείο των drive trays, προσφέροντας ακόμα περισσότερο ελεύθερο εσωτερικό χώρο και επιτρέποντας την τοποθέτηση υδρόψυξης των 420 χιλιοστών και θέση πάνω στο κάλυμμα του τροφοδοτικού κατάλληλη για την κάθετη τοποθέτηση της κάρτας γραφικών. Το R6 διαθέτει δύο USB 3.0 Type A και δύο USB 2.0 Type A υποδοχές στο πάνω μέρος του, με την δυνατότητα προσθήκης Type C υποδοχής να γίνεται δυστυχώς μόνο μέσω αγοράς του αντίστοιχου εξαρτήματος.

     

    Το νέο Define R6 είναι άμεσα διαθέσιμο προς 130 ευρώ σε τέσσερα χρώματα. Η έκδοση Define R6 Tempered Glass είναι επίσης διαθέσιμη άμεσα στα ίδια χρώματα, προς 150 ευρώ.

     

    Fractal Desigh Define 6 models.jpg

     

    Fractal Desigh Define 6 specs.jpg

     

    Fractal Desigh Define 6 TG specs.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.