Jump to content



  • yanni
    yanni

    Νέο interface και online editing φέρνει η τελευταία έκδοση του LibreOffice

    Το The Document Foundation ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα της έκδοση 5.3 του LibreOffice. Η νέα έκδοση είναι άμεσα διαθέσιμη για Windows, Linux, macOS και για πρώτη φορά και για private clouds. Η νέα έκδοση προσφέρει πολλά νέα και σημαντικά χαρακτηριστικά, ανάμεσα στα οποία ένα νέο πειραματικό interface, αλλά και collaborative online editing.

     

    Για πρώτη φορά το LibreOffice υποστηρίζει λοιπόν την δυνατότητα να δουλέψουν πολλοί χρήστες πάνω σε ένα έγγραφο, κάτι που προσφέρεται ήδη από ανταγωνιστικές σουίτες γραφείου, όπως το Microsoft Office και το Google Docs & Sheets. Σε αντίθεση όμως με εκείνες τις σουίτες, στην περίπτωση του LibreOffice online απαιτείται η ύπαρξη ενός server, πάνω στον οποίο θα εγκατασταθεί και θα ρυθμιστεί η σουίτα, ώστε να επιτρέπεται η σύνδεση πολλαπλών χρηστών, οι οποίοι θα δουλέψουν από κοινού πάνω σε κάποια έγγραφα. Το The Document Foundation ελπίζει το νέο αυτό χαρακτηριστικό να αξιοποιηθεί από ISPs και μεγάλες εταιρίες. Το νέο αυτό χαρακτηριστικό της σουίτας αναπτύχτηκε σε συνεργασία με την Collabora.

     

    libreoffice 53_03.jpg

     

    libreoffice 53_02.jpg

     

    Όσον αφορά το νέο user interface, αυτό είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο και φέρει την ονομασία MUFFIN (My User Friendly & Flexible Interface), Ακόμα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και η χρήση του είναι προαιρετική.

     

    589627f0d6d4e-libreoffice53-01.jpg

     

    Αναλυτικά όσον αφορά τα νέα χαρακτηριστικά της έκδοσης 5.3, μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

    The Document Foundation announces feature-rich LibreOffice 5.3


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.