Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Να γιατί οι τιμές σε SSD και RAM πιθανόν να έχουν δραματική μείωση την περίοδο των Χριστουγέννων

    Η αγορά ενός δίσκου SSD αυτή τη στιγμή δεν είναι κακή ιδέα, με όλες τις προσφορές στο Prime Day (στο Amazon και σε άλλους λιανοπωλητές). Όμως, αν αποφασίσετε να περιμένετε λίγο, μπορεί να ανταμειφθείτε με ακόμη χαμηλότερες τιμές. Το ίδιο ισχύει για τη μνήμη RAM. Η συνεχιζόμενη υπερπροσφορά τσιπ μνήμης είναι ο λόγος, με τις μέσες τιμές πώλησης (ASPs) να έχουν περαιτέρω πτώση αυτό το τρίμηνο, βάσει των προβλέψεων.

     

    Αυτά είναι καλά νέα για τους καταναλωτές. Έχει ήδη φανεί ότι οι τιμές RAM και SSD μειώθηκαν αρκετά κατά το περασμένο έτος, σε μια κάπως ασταθή αγορά. Εάν χτίζετε έναν υπολογιστή σήμερα (ή σύντομα), είναι απολύτως εφικτό να χρησιμοποιήσετε ένα κιτ μνήμης DDR4 32 GB και έναν γρήγορο 1 TB NVMe SSD χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

     

    "Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, οι τιμές για τα βασικά 32 GB modules αναμένεται να φθάσουν περίπου τα 100-110 δολάρια ΗΠΑ, που είναι κοντά στο χαμηλότερο σημείο της προηγούμενου κύκλου τιμών. H μέση τιμή πώλησης DRAM προβλέπεται να μειωθεί κατά περίπου 10% στο 4ο τρίμηνο του 2020" αναφέρει η TrendForce.

     

    Σύμφωνα με την TrendForce επίσης, υπήρξε ασθενέστερη ζήτηση για SSD από κατασκευαστές διακομιστών. Ως αποτέλεσμα, η συγκεκριμένη εταιρεία έρευνας αγοράς προβλέπει πτώση 10-15% στους enterprise SSD κατά το τέταρτο (τρέχον) τρίμηνο.

     

    large.Memory_Price_Trend.jpg

     

    "Κοιτώντας μπροστά στο 1ο τρίμηνο του 2021, η μείωση της μέσης τιμής πώλησης DRAM  αναμένεται να περιοριστεί σημαντικά, λόγω της αυξημένης ζήτησης αποθεμάτων από τους αγοραστές. Αντίθετα, η αφθονία των προμηθευτών NAND Flash και το επίμονα υψηλό επίπεδο τροφοδοσίας της αγοράς πιθανότατα θα διευρύνουν τη μείωση της μέσης τιμής πώλησης NAND Flash, με αποτέλεσμα μείωση 15% στο 1ο τρίμηνο του 2021" προσθέτει η TrendForce.

     

    Το άλλο που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι οι προσφορές Black Friday και Cyber Monday είναι πολύ κοντά. Όπως έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, αυτές η ημέρες προσφορών έχουν μετατραπεί σε περίοδο με προσφορές Χριστουγέννων και όχι απλώς μια μέρα ή ένα σαββατοκύριακο ευκαιριών. Αν λοιπόν δεν καταφέρετε να αγοράσετε RAM ή κάποιον SSD σε κάποια προσφορά που σας διέφυγε, μη στενοχωριέστε. Οι τιμές λογικά θα παραμείνουν ελκυστικές τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.