Jump to content


  • yanni
    yanni

    Ξεκίνησε η διαθεσιμότητα των νέων Radeon RX 480 της AMD

    Όπως ήταν γνωστό, ξεκινάει από σήμερα η διαθεσιμότητα της νέας κάρτας γραφικών της AMD, της Radeon RX 480. Η νέα κάρτα χρησιμοποιεί την νέα GPU της εταιρίας, Ellesmere. Η νέα GPU είναι η πρώτη η οποία βασίζεται στην αρχιτεκτονική GCN 4.0(Polaris) και η πρώτη η οποία κατασκευάζεται στα 14nm. Επίσης είναι η πρώτη που κατασκευάζεται στα εργοστάσια της GlobalFoundries. Η AMD υπήρξε σταθερός πελάτης της TSMC στο παρελθόν, όπως και η Nvidia.

     

    Η GPU της RX480, Ellesmere, διαθέτει συνολικά 2304 stream processors αρχιτεκτονικής GCN 4.0, 36 GCN compute units, 144 TMUs, 32 ROPs, στάνταρ συχνότητα λειτουργίας  τα 1120MHz και turbo συχνότητα λειτουργίας τα 1266MHz. Χρησιμοποιεί μνήμη τύπου GDDR5, 4 ή 8GB, με συχνότητα λειτουργίας τα 2GHz(8GHz GDDR5). Σε συνδυασμό με το 256bit data bus, το συνολικό bandwidth φτάνει τα 256GB/sec, αν και η AMD θεωρεί ότι αυτό είναι μεγαλύτερο χάρη στο color compression που διαθέτει η κάρτα.

     

    amd-rx-480-polaris-4.jpg

     

    Η RX480 θα είναι διαθέσιμη αρχικά στην στάνταρ υλοποίηση της AMD, η οποία χρησιμοποιεί ένα απλό σύστημα ψύξης με αλουμινένια ψύκτρα η οποία διαθέτει χάλκινο πυρήνα για καλύτερη απαγωγή της θερμότητας από την GPU και έναν ανεμιστήρα. Η σχεδίαση της ψύκτρας είναι τύπου blower, όπου ο θερμός αέρας οδηγείται έξω από το κουτί. Η κάρτα διαθέτει μία υποδοχή PCIe 6pin για την τροφοδοσία της, δεδομένου ότι το TDP της είναι 150W. Όσον αφορά τις εξόδους εικόνας, η κάρτα διαθέτει μία HDMI 2.0b καθώς και τρεις DisplayPort 1.4.

     

    RX480-Front.jpg

     

    RX480-Back.jpg

     

    RX480-Top.jpg

     

    RX480-Slot-Panel.jpg

     

    Μετά από μερικές βδομάδες αναμένεται να δούμε στην αγορά και ξεχωριστές υλοποιήσεις από τους συνεργάτες της AMD, με πιο αποτελεσματικά συστήματα ψύξης και ίσως 8pin PCIe ή δύο 6pin PCIe, με υποσχέσεις για χαμηλότερες θερμοκρασίες, υψηλότερες επιδόσεις και μεγαλύτερα περιθώρια overclocking. Επίσης κάποιες από αυτές τις υλοποιήσει δεν αποκλείεται να διαθέτουν και έξοδο DVI.

     

    RX480-Open-Cover.jpg

     

    RX480-PCB-With-Frame.jpg

     

    Σήμερα ξεκινάει η διαθεσιμότητα τόσο της έκδοσης με τα 8GB μνήμης και προτεινόμενη τιμή λιανικής τα $239, όσο και της έκδοσης με τα 4GB μνήμης και προτεινόμενη τιμή λιανικής τα $199. Τα μοντέλα πάντως με 8GB μνήμης φαίνεται να είναι η συντριπτική πλειοψηφία των RX480 που διαθέτουν οι κατασκευαστές στην αγορά, αυτή την πρώτη μέρα διάθεσης της νέας κάρτας.

     

    RX480-PCB.jpg

     

    RX480-Cooler.jpg

     

    Αναλυτικά τα νέα χαρακτηριστικά της RX480, καθώς και μετρήσεις σε games και benchmarks, μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω reviews

     

     

    Anandtech
    AdoredTV
    HardwareCanucks
    TomsHardware
    PCPer
    Guru3D
    TechPowerUp
    Hexus
    LegitReviews
    ComputerBase
    PCGamesHardware

     

    Πηγή: AMD Radeon RX 480 Graphics Card Now Available


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.